Dansk-tysk grænsefilm har premiere

Billede 5920 af Karsten Wiesels nye film D|DK, der består af i alt over 8000 billder af den dansk-tyske grænses forløb. Foto: Karsten Wiesel

Tilføjet 16. mar 2017 - 12:02
Del nyheden

Den tyske instruktør Karsten Wiesel har lavet en kortfilm, der viser hele den dansk-tyske grænses forløb fra Flensborg Fjord til Vadehavet. I aften har filmen premiere på en filmfestival i Bayern. Senere vises den i Kiel og Flensborg. Der arbejdes på, at filmen også kan blive vist i Danmark.

Idéen til filmen ”D|DK” udsprang af, at Karsten Wiesel og en række andre tyske og danske filmfolk blev inviteret på en ekskursion i grænselandet i 2014. Målet var at inspirere til grænseoverskridende filmproduktioner som et led i markeringen af 150-året for slaget på Dybbøl.

”Hvordan ser den grænse egentlig ud, som der tales og diskuteres så meget om? Det var det, jeg satte mig for at vise”, siger Karsten Wiesel, der selv kommer fra Østtyskland, men gennem mange år har haft en tæt relation til Flensborg, hvor han også har boet. 

Det tog Karsten Wiesel godt to et halvt år at lave filmen, der er en såkaldt stop-motion film på 12 minutter, der viser over 8000 billeder af den dansk-tyske grænses forløb. Det vil sige, at der vises ét billede for hver niende meter på den 68 kilometer lange grænsestrækning.

”Jeg ville gerne vise grænsen objektivt og i sin helhed”, siger Karsten Wiesel, der har måttet forcere både skov, mose, krat, søer og åer for at tage billederne.

Filmen ”D|DK” har premiere i aften onsdag kl. 18 på filmfestivalen Internationale Kurzfilmwoche i Regensburg i Bayern. I næste uge vises filmen ved Filmfest Schleswig-Holstein, der finder sted fra 22. til 25. marts i Kiel, og filmen bliver ligeledes vist på Flensburger Kurzfilmtage 15. til 19. november i år.

Karsten Wiesel har udtaget 21 af filmens billeder til en udstilling, der åbner i aften kl. 19 i Stadtgallerie i Kiel og kan ses frem til den 9. april.

Sideløbende med filmen og udstillingen bliver der lavet en fotobog med 120 af filmens billeder og tekster på dansk og tysk.