Familie-sprog-festival

Kom med på en familiefestival for sydslesvigere og danskere

Sydslesvigsk Forening og Grænseforeningen inviterer danske og sydslesvigske familier til et weekendophold med aktiviteter for børn og voksne

Sydslesvigsk Forening (SSF) har i tre år haft succes med at invitere unge familier fra det danske mindretal på sprogkurser, hvor forældrene sammen med deres børn bruger en weekend på at fordybe sig i det danske sprogs nuancer i forskellige aktiviteter og samtidig få nye venner.

Nu skal konceptet udvides med den dansk-sydslesvigske ”Familie-sprog-festival”, som SSF og Grænseforeningen sammen arrangerer fra fredag den 28. til søndag den 30. april 2017 på kursusstedet Christianslyst på halvøen Angel i Sydslesvig. Det fortæller Marike Hoop fra SSF i Flensborg amt, der er en af arrangørerne.  

”Vi glæder os til at invitere danske familier med i år. Tidligere har 25 unge sydslesvigske familier deltaget i en weekend med fokus på sprog og samvær for både børn og voksne, og vi får rigtig mange positive tilbagemeldinger fra familierne. Det er spændende, at vi i år udvider konceptet, så også danske familier får mulighed for at deltage. Vi håber, at rigtig mange danske familier har lyst til at være med. Også fordi vi kan tilbyde et ophold til en familie med helt op til fire børn for kun 1000 kroner”, siger Marike Hoop.   

Styrkede sprogkundskaber

Aktiviteterne, der både henvender sig til børn og voksne, spænder bredt fra orienteringsløb og udelege over drama og billedværksteder til wellness og håndarbejde. Derudover vil der være sprogværksted og dansk-tysk tandemundervisning, hvor man lærer af og med hinanden.  

”Selvfølgelig skal de danske familier også få noget ud af det rent sprogligt, og derfor satser vi på både dansk og tysk. Så de danske familier kan blive bedre til tysk, både gennem sjov og inddragende undervisning og ved at bruge sproget i samværet og aktiviteterne”, siger Marike Hoop, der fortæller at koret ”Vocalis” vil holde til på Christianslyst og bl.a. stå for morgensang under Familie-sprog-festivalen.

Tid, sted og pris

28.-30. april 2017 på Christianslyst, Christianslyst 1, Nottfeld, D-24392 Süderbrarup.

Pris, inkl. kost, logi og aktiviteter: 1000 kr. pr. familie med op til fire børn.

Tilmelding og program

Tilmelding senest 1. marts 2017 til Marike Hoop: marike@syfo.de eller tlf. +49 461 144 08 156 eller Kirsten Rykind-Eriksen: rykind@bbsyd.dk eller tlf. +45 4026 5489.