Fonde Grænseforeningen administrerer

Grænseforeningen administrerer en lang række fonde og legater, hvis formål er at yde støtte til dansk nationalt arbejde i grænselandet, fortrinsvis syd for grænsen.

De fleste fonde/legater kan ikke søges, idet fundatsen forudser årlig uddeling til et nærmere defineret formål, medens andre legater uddeles efter indstilling fra organisationer.

Fonde/legater der kan søges:

• Oberst H. Parkovs mindefond
    Nationale og sociale formål i Grænseegnene. Fortrinsvis foreninger og institutioner. Årlig uddeling ca. 200.000 kr. Ansøgningsfrist: 1. september.

• De Piper-Backhauske legater
    Skole, kirke og kulturelle formål i Sydslesvig. Årlig uddeling ca. 20.000 kr. Ansøgningsfrist: 1. april.

• Redaktør Jens Jessens mindelegat
    Dansk sprog og ånd i Sønderjylland, navnlig syd for grænsen. Årlig uddeling ca. 50.000 kr. Ansøgningsfrist 1. oktober.

• Det unge grænseværn - Fond
    Fortrinsvis dansk ungdomsarbejde i grænselandet. Årlig uddeling ca. 100.000 kr. Ansøgningsfrist 1. april.

• Alving Fonden
    Danske nationale formål i Sønderjylland. Årlig uddeling kr. 500.000 kr. Ansøgningsfrist løbende.

• Brdr. Brousts Legat
    Nationale kulturelle formål til støtte for danskheden i Sydslesvig. Årlig uddeling ca. 60.000 kr. Ansøgningsfrist 1. april.

• Anne Marie og Viggo Bønnerups Fond
    Yder støtte til unge sydslesvigeres efterskoleophold i Danmark.
    Ansøgningsskema.
    Elektronisk ansøgningsskema

Ansøgninger:

Ansøgninger stiles til det pågældende legat og indsendes til:

Grænseforeningen
Peder Skrams Gade 5
1054  København K

inden den anførte ansøgningsfrist.