Skjern-Tarm-Videbæk Egnen, Grænseforeningen for Skjern-Tarm-Videbæk Egnen

Kontakter

Engdraget 3, 6880 Tarm

Vi starter aftenen med gløgg og klejner.

Den traditionelle tur til det julepyntede Flensborg med kaffe og rundstykker undervejs.

Vi begynder året med at ønske hinanden godt nytår med champagne og kransekage. Derudover vil vi synge et par sange, samt høre nyt fra Grænseforeningen.

Forelsket i Gotland, som får denne aften besøg af tidligere videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

Vores liv i Grønland fortalt af Bent Philbert, Hemmet.

Først bliver vi vist rundt på denne smukke skole med den lange historie.

Erhvervsskolen Vestjylland er en specialskole, der hjælper udsatte unge videre i livet. Der tilbydes flere personligt tilrettede, praktiske uddannelser.

Efter en kort andagt ved sognepræst Inge-Dorte Kaasgaard i Ølstrup Kirke fortsættes med samvær og kaffebord i Ølstrups nye samlingssted: Kernen.

I Bundsbæk Mølle ser vi museets nye udstilling om rakkerne. Derefter går vi ad mosestien til Rakkerhuset, hvor Per Lunde Lauridsen fortæller om rakkerne.

Først får vi en rundvisning i den fine hal med de mange både civile og militære fly.

Afgang Skjern Tekniske skole kl. 7:15, Tarm rutebilstation 7:25.
Udflugten går i år til Sønderjylland og Sydslesvig.

Vesterled har siden erhvervelsen i 1946 hvert år været feriekoloni for børn og unge fra det danske mindretal i Sydslesvig.

Asger Bjørnskov fra Lem arbejder 7 dage om ugen i 8 måneder og bruger så 4 måneder hver vinter til at rejse rundt på Jorden, og han har prøvet det meste!

Fredag den 26. til søndag den 28. oktober. Christianslyst og Sydslesvig. Program udarbejdes senere. Turen er i samarbejde med Ringkøbing Grænseforening

Til et rigtigt adventsmøde startes med klejner og glögg. Vi får besøg af fortællerne Nina Stenshøj og Peter Barner Rasmussen.

Der er kaffe og rundstykker undervejs, inden der gøres stop ved et grænsesupermarked. Der bliver et fællesprogram-punkt i byen og tilbud om fællesspisning.