KRONIK OM BINDESTREGSIDENTITET

Tilføjet 10. okt 2013 - 13:09
Del nyheden

Kristeligt Dagblad har bragt Grænseforeningens kronik om bindestregsidentitet.

Grænsen, der deler Sønderjylland/Slesvig i to, symboliserer et enten-eller, et skel mellem dansk og tysk. I dag siger de unge fra det danske henholdsvis det tyske mindretal, at de føler sig både-og. Det samme gælder mange danskere med anden kulturel baggrund. Fælles for begge grupper er, at de er bindestregsdanskere.

Sønderjylland/Slesvig er et forbilledligt grænseområde set i et internationalt perspektiv, hvor sproglove og afgrænsninger mellem nationaliteter i f.eks. Østeuropa er en stadig udfordring. Og det er netop den positive erfaring fra det dansk-tyske grænseland, som danner udgangspunktet for Grænseforeningens kulturmødeambassadører. De er en gruppe af sydslesvigere fra det danske mindretal, sønderjyder fra det tyske mindretal og danskere med anden etnisk baggrund, som igennem fire år har afholdt dialogmøder om at have rod i to kulturer.

Læs hele kronikken her.