A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Y Z Æ ØÅ

Krarup, Søren, født 1937, Sognepræst, tidl. MF

Søren Krarup er født 3. december 1937 i Grenaa. Han blev student fra Christianshavns Gymnasium i 1957. Gift med Elisabeth Krarup med hvem han har fire voksne børn. Cand. theol. i 1965 hvorefter Søren Krarup frem til 2005 var sognepræst i Seem og residerende kapellan ved Ribe Domkirke.

Søren Krarup blev den 20. november 2001 valgt til Folketinget for Dansk Folkeparti, hvorefter han blev udpeget til Dansk Folkepartis repræsentant i Sydslesvigudvalget og kontaktperson til det tyske mindretal i Danmark.

Søren Krarup udtrådte af Folketinget efter folketingsvalget i september 2011 men fortsatte som sit partis repræsentant i  Sydslesvigudvalget frem til februar 2013, hvor han blev erstattet af Martin Henriksen.

Søren Krarup har i mere end 30 år været medudgiver af "Tidehverv", og siden 1984 ansvarshavende redaktør for samme. Søren Krarup har skrevet knap 30 bøger, og har igennem årene markeret sig som en skarp debattør.

Se debatten om "Genforeningshåbet".

Søren Krarup er endvidere yderst kritisk over for Grænseforeningens arbejde. Læs artiklen "Grænsen" i tidsskriftet Tidehverv samt kronikken "Dansk og tysk" som blev bragt i Flensborg Avis den 9. februar 2013 som Søren Krarups kommentar til sin udtræden af Sydslesvigudvalget.

Litteratur:
"I min levetid. 60 års Danmarkshistorie." Spektrum, 1998.
 "National værnepligt. Politisk ekskurs." Gyldendal, 2009.