A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Y Z Æ ØÅ

Oversø

Umiddelbart syd for Sankelmark Sø, ca. 15 kilometer syd for Flensborg ligger Oversø, der er kendt for den imponerende kirke og "Historischer Krug", en af de gamle hærvejskroer. Kroen, der nævnes første gang i 1519, fik kongelige privilegier af Frederik 7. i 1851 og har siden 1819 været ejet af familien Hansen-Mörck. Man var tæt på begivenhederne, både under Treårskrigen og krigen i 1864. Om morgenen den 6. februar 1864, før Slaget ved Sankelmark, var der dansk hovedkvarter på kroen. I løbet af dagen blev kroen omdannet til lazaret og stabskvarter for østrigerne. Her blev taget vare på sårede fra begge sider, kroparret var med til at hjælpe, bl.a. blev der kogt frisk suppe til de sårede, en ret, det siden er blevet tradition at servere på denne dag til minde om slaget. Siden 1864 har kroen heddet Den historiske Kro, ”Historischer Krug”.

Flere oplysninger om Historischer Krug