A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Y Z Æ ØÅ

SønderjyskE

En professionel eliteklub, Sønderjysk Elitesport A/S, som blev etableret ved en fusion af eliteholdene fra Haderslev Fodboldklub, TM Tønder, Sønderjyske HK, Vojens BI og IK Sønderjylland den 1. januar 2004. Sportsgrenene er fordelt geografisk i landsdelen, så foldbold spilles i Haderslev, ishockey i Vojens og damehåndbold i Aabenraa. Herrehåndbold var oprindeligt placeret i Tønder, men TM Tønder gik hurtigt ud af samarbejdet, og fra 2006 har herrehåndbold været knyttet til Sønderborg med HF Sønderborg som moderklub. De fire sportsgrene er sammen med Sønderjysk UdviklingsSamarbejde A/S (SUSAM) organiseret som datterselskaber under moderfirmaet. Der er desuden indgået et samarbejde med Sønderjyske Eagles om golfsportens associering til SønderjyskE. Firmaet havde i 2009/2010 en omsætning på 63 mill. kr.

Af Kim Furdal i Sønderjylland A-Å, red. af Inge Adriansen, Elsemarie Dam Jensen og Lennart S. Madsen. Aabenraa: Historisk Samfund for Sønderjylland, 2011.

Litteratur:

www.soenderjyske.dk