A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Y Z Æ ØÅ

Museumshavnen, Flensborg

Lige ved søfartsmuseet er en museumshavn, hvor den maritimt og historisk interesserede kan få mange timer til at gå. Her kan man se en række fine gamle skibe. Målet er at vise de gamle skibstyper, som har besejlet Østersøen, sund og bælt, og Kattegat og Skagerrak.

I 1996 blev "Förderverein des Museumswerft & Reederei für historische Segelschiffe" stiftet. Et af foreningens formål er at restaurere gamle skibe og holde de gamle håndværk i hævd. "Museumshafen Flensborg e.V." blev stiftet i 1979.

Umiddelbart syd for museumshavnen ligger den smukt vedligeholdte fjorddamper Alexandra fra 1908, der har haft en meget omtumlet historie. På damperen kan man dels få rundture, dels deltage i en lang række kulturelle aktiviteter.

Museumshavnens hjemmeside.