Kirkevandring i Sydslesvig

Parkeringspladsen ved Zions kirke, Nygårdsvej 106, Esbjerg

lørdag den 9. juni 2018 8,15 – 22,00.

Danske Sømands- og Udlandskirker, Ribe stift indbyder også i år i samarbejde med Grænseforeningerne i Sydvestjylland til ”Kirkevandring i Sydslesvig”.

Denne gang fokuserer vi Eckernførde- og Rendsborgområdet samt Kiel, og guider er tidligere pressechef Bernd Engelbrecht og generalsekretær Gert Wiencke, Sydslesvigsk Forening.

Vi mødes kl. 8,15 på parkeringspladsen ved Zions kirke, Nygårdsvej 106, Esbjerg og kører i fælles bus til Sydslesvig.

Ved grænsen er der ophold ved Scandinavian Park, hvor vi møder vore guider, og hvor der er mulighed for køb i grænsebutikken samt for at drikke formiddagskaffe.

Vi besøger den danske kirke i Eckernførde og tager herefter på besøg i Landdagen i Kiel, hvor landdagsmed-lem Jette Waldinger-Thiering SSV tager imod og orienterer om sit arbejde i Landdagen.

De medbragte madpakker spises i Landdagens cafe, hvor SSV sørger for drikkevarer. Landdagen er lukket i weekenderne.

Eftermiddagskaffe med kage indtages på Restaurant Brücken, der ligger under jernbanebroen over Kieler-kanalen med udsigt til trafikken på kanalen.

Herefter besøger i den danske kirke i Rendsborg og Garnisionskirken (Kristkirken).

De lokaler præster orienterer om deres arbejde og deres 3 kirker.

Herefter kører vi retur til Flensborg, hvor der serveres middag i Knudsborg,, og Knudsgildets oversekretær, tidligere rektor ved Duborgskolen orienterer om gildets arbejde.

Vi regner med at tilbage ved Zions kirke, Esbjerg ca. kl. 22.

Deltagerprisen er inkl. middag, eftermiddagskaffe og bus 350 kr. – Medlemmer af Grænseforeningen og/eller DSUK betaler dog kun 300 kr. (Drikkevarer er for egen regning).

Grænseforeningen yder tilskud til bussen.

Tilmelding sker til Ib Ansgar Jensen, tlf. 75 14 47 55 – mail: ansgar@esenet.dk senest 31. maj.