Spejdergården Tydal

I 1963 erhvervede Dansk Spejderkorps Sydslesvig spejdergården. De gamle bygninger blev dels nedrevet og genopført og dels restaureret, således at linierne fra 1863 blev bevaret. Tydal er korpsets samlingssted, men har også udviklet sig til et sted for organisationer og foreninger.

Tydal er en gammel udflyttergård (1863) fra den gamle Tydal-landsby, der lå ved Angelbo-vejens vadested over Trenen. Korpset erhvervede gården i 1963. De gamle bygninger blev dels nedrevet og genopført og dels restaureret, således at byggestilen fra 1863 blev bevaret.
Tydal er i dag et mødested for spejdere fra nord og syd, for lejrskoler og foreninger. Det ligger i den naturfredede Trenedal i Eggebek sogn og er på ca. 75 ha. jord, som er velegnet til forskellige arrangementer.

Kort over Tydal: