Kronhjorten Sven foretrækker tyske køer

Kronhjorten Sven har kastet sin kærlighed på en blond ko af Galloway-racen og er flyttet ind ved det økologiske landbrug Bunde Wischen ved Slesvig. Foto: Gerd Kämmer, Bunte Wischen.

Tilføjet 17. mar 2017 - 10:57
Del nyheden

Indtil for 20 år siden var der stort set intet kronvildt syd for grænsen i Slesvig-Holsten. Men siden er de begyndt at indvandre fra Danmark. Det er kronhjorten Sven, der i den senere tid er blevet omtalt i flere tyske medier, et eksempel på.

 ”Er Sven en indvandrer fra Danmark. Et eksempel på vellykket integration?” spørger ”Bunde Wischen”, der er et økologisk landbrug ved Slesvig, hvor der bl.a. opdrættes Gallowaykvæg, på sin hjemmeside. Sven har nemlig kastet sin kærlighed på en af køerne. Hun er blond og hedder Sarina, og er en meget tam og rolig ko, og de to har det godt sammen.

”Sven tror vel efterhånden, at han selv er en tyr”, siger Gerd Kämmer, ”Bunde Wischen”, til Süddeutsche Zeitung.

En dag i 2015 dukkede Sven pludselig op hos Gallowaykvæget, og siden da har han trofast fulgt kvægflokken. Engang imellem er han væk i nogle dage eller uger og en enkelt gang hele to måneder, men han er indtil videre altid vendt tilbage igen.

Sven er eksemplarisk, hvad angår evnen til at lade sig integrere: Hjorte er som regel nataktive, men Sven har tilpasset sig sin nye mage og hendes artsfæller og ændret sin døgnrytme, så han sover om natten sammen med kvæget. Sven er heller ikke længere sky, som hjorte normalt er. Hvis man besøger bionaturlandbruget kan man komme tæt på både ham og kvæget, lover ”Bunde Wischen” på sin hjemmeside.

Måske er kvæget i Slesvig-Holsten særligt disponeret for at tage imod fremmede: For to år siden var det et ungt vildsvin, der fandt et nyt hjem hos en gruppe køer, efter at den var blevet forladt af sin mor.