dansk

Universiteternes blinde plet

Tilføjet 01. aug 2013 - 13:12
Del nyheden

Det er ikke nok, at ansatte og studerende på danske universiteter bliver bedre til engelsk. Det er heller ikke nok at sikre det danske sprogs fremtid i den akademiske formidling. Hvis Danmark skal få optimalt udbytte af den internationaliserede universitetsverden, er der brug for at lære de tilrejsende forskere dansk, så de kan sludre med i kaffepausen, forstå feriereglerne, deltage i den lokale idrætsklub og i det hele finde sig til rette i Danmark ikke bare som medarbejdere, men som medborgere.

Helle Solvang: Danmarks Radio som markør for et formfuldendt dansk

Tilføjet 11. mar 2013 - 04:29
Del nyheden

Danmarks Radio skal både afspejle hverdagssproget og alle dets dialekter, være en markør for korrekt og formfuldendt dansk, kritisere, skubbe og eksperimentere. Det er ikke så lidt, fortæller Helle Solvang, vært i Sproglaboratoriet P1, der her beretter om DR og sproget. Selv er hun skolet af Fru Klokken.

Grænseforeningens informationschef: Vi har brug for engelsk

Tilføjet 15. feb 2013 - 04:51
Del nyheden

Vi ville ikke kunne undvære “computer”, som blev optaget i retskrivningsordbogen i 1959, og i år er ord som “smartphone”, “tablet” og “podcast” kommet med. Vi har brug for disse engelske ord, fordi vi ikke har modsvarende ord på dansk., mener Grænseforeningens informationschef.