Identitet

Hvem er vi?

Et menneskes personlige identitet er udtryk for de træk, der tilsammen kendetegner eller afgrænser personen som forskellig fra andre. Begrebet national identitet er betegnelsen for fælles træk i sprog, historie, adfærd og værdier i de enkelte samfund.

Hans Jørn Bock anmelder Tom Buk-Swientys nye roman Det ensomme hjerte

Den dag, Hans Horn blev dansk

Tilføjet 08. dec 2017 - 11:20
Del nyheden
Tom Buk-Swienty tager læseren med på en rejse gennem Det Tredje Rige i følgeskab med tyskeren Hans Horn, der blev hvirvlet ind i Anden Verdenskrig. En følsom og musikalsk læge, som blev menneskeligt og kunstnerisk berørt af krigen – ligesom anmelderens far blev det.

Vil du som sydslesviger søge om dansk statsborgerskab, hvis lovgivningen ændres?

Tilføjet 13. okt 2017 - 11:59
Del nyheden
Dansk Folkeparti foreslår, at der åbnes for muligheden af at tildele danske sydslesvigere statsborgerskab ved siden af deres tyske. Tre ud af fem foreslåede kriterier skal være opfyldt. GRÆNSEN har spurgt to sydslesvigere, om de vil søge, hvis forslaget vedtages.

”Jeg elsker forenings-Danmark”

Tilføjet 27. jun 2017 - 11:18
Del nyheden
Som formand for Grænseforeningen Ungdom vil 22-årige Christopher Warnke styrke foreningslivet i Danmark. Han går dermed imod strømmen af frivillige unge, der foretrækker konkrete, tidsafgrænsede opgaver

Hvem er folket ifølge danskerne?

Tilføjet 02. jun 2017 - 11:22
Del nyheden

Magasinet Grænsen har spurgt en række danskere på Strøget i København: ”Har Angela Merkel ret, når hun siger: ”Folket er enhver, der bor i landet”?

Unknown Object

Af Merlin Christophersen og Sebastian Schlüter Jacobsen

Foto: Lars Salomonsen

Det er en gave at have to sprog og to kulturer

Tilføjet 15. apr 2015 - 14:59
Del nyheden

Hun har om nogen dansker vendt sin dansk-tyske baggrund til en fordel i sit professionelle liv. Det har været et bevidst valg, som ligeså godt kunne været gået helt anderledes, fortæller prorektor ved Københavns Universitet, Lykke Friis.

Af Lotte Dahlmann

Foto: Scanpix.

Foto: Polfoto

Den dag, jeg fik min identitet

Tilføjet 17. feb 2015 - 12:13
Del nyheden

Interview med forfatteren Knud Romer om hans vej til at finde fred med sin blandede kulturelle baggrund, som blev startskuddet på hans forfatterskab

Gintberg over grænsen

Tilføjet 17. okt 2014 - 11:56
Del nyheden

Jan Gintberg bringer Sydslesvig ud i de danske hjem i bedste tv-sendetid. På sin velkendte, kærlige og humoristiske facon tegner han et på mange måder mangfoldigt billede af mindretallet, grænselandet, mennesker og historien. Men hvad er det for et perspektiv humoren lægger på grænselandet – og er det fyldestgørende?

Belgien – et splittet land på vej mod opdeling?

Tilføjet 20. aug 2013 - 13:15
Del nyheden

Belgien har fået ny konge, da Albert II efter 20 år på tronen valgte at abdicere grundet alder og svigtende helbred. Hans søn, Philippe, blev indsat som ny konge på Belgiens nationaldag, den 21. Juli, og det er et dybt splittet Belgien, han overtager.