kulturmøde

Mød mig som du er

Mødet mellem forskellige kulturer har gennem historien ført meget positivt med sig, men også ledt til konflikt og krige. Et eksempel på et kulturmøde, der har udviklet sig fra et ”mod hinanden” til et ”med hinanden” finder man i Grænselandet. Her lever mennesker i dag med både dansk, tysk og frisisk sprog og kultur og arbejder og skaber relationer på tværs af den dansk-tyske grænse. De indvandrere og flygtninge, der i disse år kommer til Danmark fra en anden kultur, er afhængige af at blive godt modtaget, og Danmark er afhængig af en god integration, for at kulturmødet skal lykkes.

Historien om den unge muslim, der tog initiativ til en fredsring rundt om en jødisk synagoge, skabte overskrifter i både danske og udenlandske medier. Niddal El-Jabri fik efterfølgende tildelt en pris af den amerikanske organisation Human Rights First og blev hædret af Det europæiske jødiske fællesskab i Bruxelles. Den største anerkendelse var for ham dog de venskabelige bånd, han efterfølgende har opbygget til Det Jødiske Samfund i Danmark med formand Dan Rosenberg Asmussen i spidsen.

Minoriteter i Danmark har brug for et talerør

Tilføjet 31. aug 2017 - 10:59
Del nyheden
Unge med minoritetsbaggrund skal engagere sig og udfylde en konstruktiv rolle i samfundet. Men samfundet skal også anerkende dem som ligestillede individer. 33-årige dansk-palæstinensiske Niddal El-Jabri er ved at opbygge en forening, der med inspiration fra Grænseforeningen taler minoriteters sag

Kjell Knudten (tv) og Diana Jakobsen (midt) får rosende ord for deres åbenhed af Rasmus Morgen (th) der er lærerstuderende på professionshøjskolen Metropol på Frederiksberg.

”Det første skridt er åbenhed”

Tilføjet 02. jun 2017 - 11:30
Del nyheden

Hvordan forebygger man fordomme i den danske folkeskole? Lærerstuderende på professionshøjskolen Metropol i København fik besøg af Grænseforeningens Kulturmødeambassadører til en debat om identitet, nationalitet, medborgerskab – og fordomme

Unknown Object

Artiklen er fra magasinet Grænsen nr.3/juni 2017

Foto: Lars Salomonsen

Det er en gave at have to sprog og to kulturer

Tilføjet 15. apr 2015 - 14:59
Del nyheden

Hun har om nogen dansker vendt sin dansk-tyske baggrund til en fordel i sit professionelle liv. Det har været et bevidst valg, som ligeså godt kunne været gået helt anderledes, fortæller prorektor ved Københavns Universitet, Lykke Friis.

Af Lotte Dahlmann

Foto: Scanpix.

Foto: Polfoto

Den dag, jeg fik min identitet

Tilføjet 17. feb 2015 - 12:13
Del nyheden

Interview med forfatteren Knud Romer om hans vej til at finde fred med sin blandede kulturelle baggrund, som blev startskuddet på hans forfatterskab

Danskere: Nej til svigerbørn med anderledes baggrund

Tilføjet 29. okt 2013 - 19:04
Del nyheden

Halvdelen af de danskere som ikke bekender sig til islam, ønsker ikke en svigersøn – eller datter – med anderledes religiøs eller kulturel baggrund. Ifølge ny undersøgelse fra TNS-Gallup ønsker 49 procent ikke, at deres barn stifter familie med en person, som er muslim. Otte procent vil være ’positive’ eller ’meget positive’.

Dialogmøde i Stefanskirken: bindestregs-danskere, dynamisk danskhed og medborgerskab

Tilføjet 22. aug 2013 - 20:48
Del nyheden

Grænseforeningens korps af ’kulturmødeambassadører’ havde onsdag aften indbudt til arrangementet ’Dialogmøde: Fællesskab trods forskellighed’. Scenen var Stefanskirken på Nørrebro, og aftenens temaer var blandt andet mangfoldighed, medborgerskab og danskhed.