Aabenraa - Grænseforeningen Aabenraa

Bjergholt 20, 6200 Aabenraa

jensovergaard49@gmail.com

Højskolen Østersøen.

Efter at vi har sunget en fællessang vil 2 markante mennesker (Preben Terp-Nielsen og Henrik Vestergaard) fra henholdsvis Aabenraa og Flensborg fortælle om s

Bjolderup Kirke, Bjolderupvej 68, Bolderlsev

Højtidelighed ved i anledning af våbenstilstanden i 1918 og et lille foredrag v/Jørn Buch samt kransenedlæggelse.

Rebbølcentret

Jørn Buch (1945 -) Haderslev, historiker fra Aarhus Universitet (1973), tidligere seminarielektor i Haderslev og tidl. formand for Grænseforeningen.

Højskolen Østersøen.

Kulturredaktør på Flensborg Avis, Hans Christian Davidsen fortæller om sin nye Sydslesvigguide Danmark syd for grænsen.

Højskolen Østersøen.

Romanen ”Om hundrede år” begynder, da første verdenskrig bryder ud. Hans må som dansk sønderjyde kæmpe på tysk side.

Løjt Kirke

Fællessang med ”de forbudte sange” ved museumsinspektør Elsemarie Dam-Jensen.

Folkehjem i Aabenraa.

Afstemningsfest i samarbejde mellem Historisk samfund, Sprogforeningen, Grænseforeningen, Sønderjysk Skoleforening, Frederiksklubben og Foreningen Norden.

Folkehjem i Aabenraa.

Dagsorden i henhold til foreningens vedtægter, herefter gratis kaffe og kage.

Genner Hallen

Samarbejde mellem Grænseforeningen Aabenraa og Løjt og Genner menighedsråd, Løjt Forsamlingshus og Højskoleforeningen.

Konfirmandhuset, Løjt

Helene og Nis Timmermanns brevveksling 1914-1918 ved Solvej Aagaard, psykolog.

Løjt Forsamlings- og kulturhus

Skandinavisme, højforræderi og krig ved Rasmus Glenthøj, lektor i historie.