Årets håndboldfoto er taget i Flensborg

SG Flensborg Handewitt og serbisk landsholdsspiller Bogdan Radivojevic på det prisvindende foto. Foto: Lars Salomonsen.

Tilføjet 07. dec 2016 - 12:07
Del nyheden

Da fotograf for Flensborg Avis, Lars Salomonsen, mandag den 15. august skulle fotografere fire håndboldspillere fra SG Flensburg Handewitt, var det en noget anderledes opgave, han stillede sig selv: Han og spillerne dykkede ned i et svømmebassin, hvor spillerne blev fotograferet under vand.  

Nu er et fotografi af serbiske Bogdan Radivojevic, der spiller højrefløj på Flensborgs håndboldhold, blevet kåret som årets bedste håndboldfoto i Tyskland.

”Tanken bag fotoet er at fange det svæv – det sekund, hvor spilleren hænger i luften, inden han scorer. For at vise det i nye omgivelser er vi gået under vandet”, siger Lars Salomonsen til Flensborg Avis og fortæller videre, at holdet bag fotoet aldrig har arbejdet så meget med ét foto.

”For os er det en flot anerkendelse. Aldrig har vi planlagt en opgave så omfattende og grundigt”, siger Lars Salomonsen, som oprindeligt tog fotoet til Flensborg Avis’ håndboldmagasin ”Handball im Norden”, der udkommer en gang om året.

Fotoserien blev taget af de fire håndboldspillere tyske Jacob Heinl, danske Anders Zachariassen og Thomas Mogensen og serbiske Bogdan Radivojevic. Sidstnævnte er på det vindende foto. Det var først på selve dagen Bogdan Radivojevic fandt ud af, at han skulle i det kolde vand. Indtil da havde han troet, at det ville blive lavet på en computer. På trods af overraskelsen var det dog en god oplevelse.

”Det var noget nyt og anderledes, og allerede af den grund var det ret sjovt”, siger Bogdan Radivojevic, der også spiller på det serbiske håndboldlandshold til Flensborg Avis.

Lars Salomonsens fotografi af Bogdan Radivojevic er kåret af den bedste tyske håndboldliga DKB Handball-Bundesliga, håndboldmagasinet ”Handball Inside” og online-fotobutikken Pixum.