Danmarks Radio sætter fokus på integration

På tværs af platforme sætter Danmarks Radio i uge 47 og 48 fokus på integrationen i det danske samfund. Illustration: DR.

Tilføjet 23. nov 2016 - 12:00
Del nyheden

I uge 47 og 48 sætter DR fokus på integration med temaet Vi deler Danmark. Temaet har til formål at oplyse om, hvordan det går med integrationen Hvor det går godt, hvor det går skidt, og hvor noget kan forbedres.

”De to uger skal gøre beboerne i Danmark klogere på hinanden, få styr på fakta, og sætte nuancer og ansigter på integrationsdebatten, der har præget 2016”, skriver DR.

Ifølge en undersøgelse fra Rockwoolfonden er et job kernen til at blive integreret i Danmark. Og da kun 54,8% af indvandrer er i job, sætter DR fokus på de gode og svære historier, der er fra dem som er i job. Det er blandt andet 39-årige Wasseem Shakir. Han har kun tilbragt et år i Danmark efter at være flygtet fra Syrien. Efter et halvt år i landet fandt han job som elektriker ved TDC. Han bruger Google Translate og fagter til at kommunikere med sine kollegaer, og nogle af dem begår sig som tolk for ham.

”Jeg er rigtig glad for at arbejde i Danmark”, siger Wasseem Shakir til DR.

Det er dog ikke kun lutter solskinshistorier, DR beretter om. 50-årige Rana Rahmani fra Iran har boet i Danmark i 36 år, men husker tydeligt de første år i Danmark som værende en stor udfordring.

”I starten kunne jeg ikke overskue noget som helst [..] De første to år gjorde jeg intet for at lære sproget og Danmark at kende, og det fortryder jeg i dag. Da min søn skulle starte i børnehave vågnede jeg op”, siger Rana Rahmani til DR.

Udover personlige historier fra indvandrere og nydanskere bringer DR hver dag nyheder med fokus på flygtninge og integration. På hjemmesiden er der også adgang til statistikker, fakta, videoer og begrebsafklaringer så som: Hvad betyder indvandrer egentlig? Og hvor stor forskel er der på Danmarks befolkning i ifølge statistikker udført af Danmarks Statistik?

Følg med i temaet Vi deler Danmark og integrationsdebatten her: http://www.dr.dk/nyheder/tema/vi-deler-danmark