Dansk-tysk børnehave på vej til København

Tilføjet 28. okt 2015 - 14:51
Del nyheden

Dansk-tyske familier i hovedstadsområdet skal i fremtiden kunne sende deres børn i en tosproget daginstitution, som skal give dem en naturlig indgang til både dansk og tysk sprog og kultur.

Det er ambitionen bag projektet ”Dansk Tysk Børnehave København”. Initiativtageren er den 36-årige Sophia Gravenhorst, der selv er tysk og siden 2008 har boet i København sammen med sin mand og sine to døtre på to og fire år.

Ideen til den dansk-tyske børnehaven opstod, da familien skulle finde en daginstitution til deres ældste datter og måtte konstatere, at der i dag ikke findes noget pasningstilbud i hovedstadsområdet, der tilgodeser de dansk-tyske familiers behov.

”Vi begyndte at forhøre os og fandt ud af, at der er rigtig mange familier med forbindelse til både dansk og tysk kultur, der oplever et behov for en dansk-tysk daginstitution i København,” siger Sophia Gravenhorst, der er cand.merc. og tidligere har arbejdet med markedsføring og kunderelationer hos store teleudbydere. Efter barselsorlov med sin anden datter valgte hun at prioritere børnehaveprojektet.   

”Det er vigtigt, at børnene allerede i en tidlig alder også i deres hverdag kommer i kontakt med både tysk og dansk kultur, sprog og traditioner, så de får en naturlig indgang til begge dele. Børnene skal føle sig hjemme, have det sjovt og ikke tænke, at de er anderledes, bare fordi deres forældre taler tysk,” siger hun.

Det dansk-tyske børnehaveprojekt har pt. 120 familier på venteliste og står klar med et hold af pædagoger, der kan varetage opgaven med at udvikle børnenes sprogkompetencer på modersmålsniveau. Derudover har Sophia Gravenhorst været i forbindelse med en lang række samarbejdspartnere, herunder de pædagogiske paraplyorganisationer, hovedstadsområdets kommuner og den tyske skole, Sankt Petri Skole. Alle steder har hun oplevet stor opbakning til projektet.

Den eneste udfordring er manglen på egnede lokaler. Så snart de er fundet, er den dansk-tyske daginstitution klar til at slå dørene op ifølge Sophia Gravenhorst.

Læs mere på: www.dansk-tyskboernehave.dk.