Dansk-tysk Grand Prix-vinder giver koncert på Folkemødet

Den sydslesvigske Grand Prix-sanger, Michael Schulte, spiller for første gang i Danmark, når han gæster Folkemødet på Bornholm. Foto: PromoPic

Tilføjet 11. jun 2018 - 09:19
Del nyheden

”You Let Me Walk Alone”, sang sydslesvigeren Michael Schulte til Melodi Grand Prix i Lissabon, hvor han med 12 point fra danskerne opnåede en flot samlet 4. plads.

Nu siger han tak for de 12 point ved for første gang at spille i Danmark. Det sker på årets Folkemøde på Bornholm.

”Det var en vanvittig god følelse at slutte i top fem i Eurovision-finalen, hvor der var så mange gode sange og performances. Og opbakningen fra Danmark betyder virkelig meget for mig, der er vokset op i det danske mindretal i Tyskland. Så jeg er glad for at kunne give lidt igen ved at spille et så folkeligt sted som på Folkemødet på Bornholm”, siger Michael Schulte.

Ved Eurovision-finalen kan det enkelte lands borgere ikke stemme på deres egen kandidat. Men Michael Schulte, der stillede op for Tyskland, tilhører det danske mindretal i Sydslesvig, og derfor kunne danskerne alligevel stemme dansk i år.

Desuden er en af sangskriverne bag ”You Let Me Walk Alone” danske Thomas Stengaard. Sangen handler om Michael Schultes far, der døde da Michael Schulte var 14 år gammel.

”Da jeg var yngre, brugte jeg nok musikken til at bearbejde min fars død, som jeg ikke talte så meget om. Som voksen er jeg mere åben omkring det, og jeg håber, min åbenhed kan hjælpe andre i lignede situationer”, siger Michael Schulte. 

Michael Schulte, der har gået i dansk børnehave og på dansk skole i Sydslesvig, har været en kendt sanger og sangskriver i Tyskland, siden han i 2012 fik en tredjeplads i castingshowet The Voice of Germany. Michael Schulte har udgivet en række albummer og singler. Han har sin egen YouTube-kanal med over 235.000 abonnenter.

Hør Michael Schulte spille ”You Let Me Walk Alone” torsdag den 14. juni kl. 18.30 i Sydslesvig-teltet, A4.

Se hele programmet for Sydslesvig-teltet her.