Dansk-Tysk Selskab fejrer 50 års jubilæum

Dansk-Tysk Selskab, der har som formål at fremme kendskab til Tyskland i Danmark og styrke forståelsen og samarbejdet mellem landene, fejrer 50 års jubilæum lørdag den 31. august ved Sankt Petri Kirken i København. Foto: Dansk-Tysk Selskab

Tilføjet 28. aug 2019 - 12:42
Del nyheden

Der er lagt op til hyggeligt samvær, foredrag og musik, når Dansk-Tysk Selskab fejrer sit 50 års jubilæum lørdag den 31. august ved Sankt Petri Kirke i København.  

”Vi vil vise noget af det, Tyskland har at byde på inden for litteratur, kultur, historie, film og musik”, skriver Dansk-Tysk Selskab, der har som formål at fremme kendskab til Tyskland i Danmark og styrke forståelsen og samarbejdet mellem landene, på sin hjemmeside.

Alle er velkomne til jubilæumsfesten, der foregår under overskriften ”En bid af Tyskland”. Her vil man bl.a. kunne høre foredrag af lektor Moritz Schram, Syddansk Universitet, om højredrejningen i den tyske selvforståelse, opleve flere kirkekoncerter i Sankt Petri Kirken med bl.a. Sankt Petri Børnekor, høre forfatter Uwe Kolbe fortælle om og læse op fra sit forfatterskab, og opleve formanden for Tysklærerforeningen for Grundskolen, Carl Kinze, i debat med lektor Anna Sandberg, Københavns Universitet, om det tyske sprog nu og i fremtiden.

Derudover kan man møde og høre en række oplæg og foredrag med bl.a. lektor Lise Høyer, der er formand for Tysklærerforeningen, formanden for Den danske Sonnenbergkreds, Finn Rowold, og formanden for Richard Wagner Selskabet, Finn Elkjær.

Der vil også være madtelte og flere boder.

Jubilæumsfesten ”En bid af Tyskland” foregår den 31. august fra kl. 12-16.30 ved Sankt Petri Kirke i København.

Se hele programmet på Dansk-Tysk Selskabs hjemmeside.

Dansk-Tysk Selskab blev stiftet i 1969 som erstatning for Dansk-Tysk Oplysningsudvalg (1960-1969). Oplysningsforbundet, der bestod af en forholdsvis eksklusiv kreds af kulturpersonligheder, arrangerede foredrag med tyske politikere og kulturpersonligheder. Det var et af de første tiltag til kulturelt samarbejde mellem Danmark og Tyskland efter afslutningen på Anden Verdenskrig. Dansk-Tysk Selskab har fortsat og udvidet dette kulturelle samarbejde og inviterer i dag til forskellige arrangementer om tysk og dansk og dansk-tysk kultur og politik. Dansk-Tysk Selskab ledes af en bestyrelse under formand Steen Bille.