Danske kunstnere skal formidle danskheden i Sydslesvig

Mikkelberg har siden 1970’erne årligt haft op mod 15.000 besøgende. Foto: Mikkelberg

Tilføjet 01. sep 2017 - 10:33
Del nyheden

Det nordiske, kulturelle mødested og galleri Mikkelberg - Nordisk center for kunst og cricket ved den nordfrisiske vestkyst har fået ny strategi. Danske billedkunstnere skal i fremtiden inviteres på arbejdsophold for at formidle danskheden i Sydslesvig og der skal fokuseres mere på tyske gæster, oplyser Mikkelberg-Fonden. 

Mikkelberg, der har en betydelig samling af prominente danske kunstnere som Sven Havsteen Mikkelsen, Wilhelm Freddie og Sven Dalsgaard, er i en forandringsproces, efter at kulturcenterets mangeårige leder og stifter, Henry Buhl, gik bort sidste år og centeret for nordisk kunst og cricket blev overdraget til Mikkelberg-Fonden. Fondsbestyrelsen har nu fremlagt en ny strategi, der blandt andet sigter mod at invitere kendte danske billedkunstnere til stedet for at udforske danskheden i Sydslesvig.

”Vi vil bede kunstnerne om, at dykke ned i temaet ’danskhed i Sydslesvig’. Det vil kunne øge kendskabet til Sydslesvig at invitere kendte danske billedkunstnere til at tage ophold i en arbejdsbolig på Mikkelberg”, siger Johan Hardon Hansen, der formand i Mikkelberg-Fonden og formand for Sydslesvigsk Forening (SSF), der har en associeringsaftale med Mikkelberg, til Flensborg Avis.

Den nye strategi, der er udarbejdet af kunsthistoriker Iben Johansen, sigter desuden mod at gøre Mikkelberg til et tosproget og dobbeltkulturelt, dansk-tysk, kulturhus. Tidligere har fokus været rettet mod norden og dansk sprog og kultur.

”Det er i det flerkulturelle og dobbeltsprogede, at Mikkelberg har et potentiale”, siger Iben Johansen til Flensborg Avis.

Hun håber også, at Mikkelberg i fremtiden vil trække tysk publikum til.

Mikkelberg har siden 1970’erne årligt haft op mod 15.000 besøgende.