Danske skoleelever kan vinde 25.000 kroner til lejrskoleophold i Sydslesvig

Clara fra Sydslesvig (tv.) og Anna fra Danmark (th.) mødte hinanden som feriebørn. Foto: Tim Riediger

Tilføjet 31. jan 2018 - 12:06
Del nyheden

Der er rigtig mange børn fra det danske mindretal i Sydslesvig, der gerne vil på sommerferie i Danmark, sådan som der har været en tradition i 100 år. Men der mangler danske familier, der vil være værter for de mange sydslesvigske børn.

Derfor udloddes der nu 25.000 kroner til den danske skoleklasse, der kan skaffe flest danske ferieværter. Beløbet skal bruges til et efterskoleophold i Sydslesvig. Knud-Erik Therkelsen, der er generalsekretær i Grænseforeningen, der står bag initiativet sammen med Sydslesvigske Børns Ferierejser og Dansk Skoleforening for Sydslesvig, siger:

”Hvorfor ikke lade skoleelever i grundskolen komme hjem og fortælle forældrene og andre voksne, de kender, om denne enestående mulighed? Det vil selvsagt også være i friskolernes interesse, at deres elever deltager og måske får mulighed for et helt personligt dansk-tysk kulturmøde”.

Jeppe Pers, der er projektleder i Grænseforeningen, supplerer:

”Sydslesvig er rig på kultur, historie og spændende geografi. Og så har skolebørnene mulighed for at afprøve deres tyskkundskaber med sikkerhedssele, da de altid kan slå over i dansk og stadig blive forstået”.

For at deltage i konkurrencen, skal den ansvarlige lærer sende en fortegnelse med navne og kontaktdata på de familier, der har givet tilsagn om at ville være ferieværter for sydslesvigske børn i sommerferien til info@graenseforeningen.dk senest den 1. juni. Værtsfamilierne skal selv tilmelde sig på feriebarn.dk.

Konkurrencen om at vinde 25.000 til et lejrskoleophold i Sydslesvig startede den 29. januar og slutter den 1. juni 2018. Vinderen bliver kontaktet i uge 36.

Ønskes yderligere information om konkurrencen, kan man henvende sig til Jeppe Pers på jp@graenseforeningen.dk eller +45 3160 9667.