Danskere og tyskere mindes ofre i Berlin

Statsminister Lars Løkke Rasmussen lagde tirsdag en buket blomster foran Den Tyske Ambassade i København og opfordrede til, at danskerne fortsatte deres juleforberedelser som hidtil Til højre ses Anke Meyer, der er chargé d'affaires på Den Tyske Ambassade. Foto: Ólafur Steinar Gestsson, Scanpix.

Tilføjet 21. dec 2016 - 13:44
Del nyheden

Angrebet mod julemarkedet i Berlin mandag, hvor en endnu ukendt gerningsmand kørte en lastbil ind i menneskemængden og dræbte 12 mennesker og sårede ca. 50 har udløst international fordømmelse og givet anledning til en række mindehøjtideligheder i hele Europa.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødte tirsdag eftermiddag op ved Den tyske Ambassade i København for at kondolere og deltage i en kort mindehøjtidelighed, som blev forestået af Anke Meyer, chargé d’affaires ved Den Tyske Ambassade.

”Ligesom I er vi alle dybt chokerede over de forfærdelige begivenheder i Berlin i går. Vores tanker går til ofrene og deres familie og venner. Vi er overvældede over al den sympati, vi har modtaget – også her på Den Tyske Ambassade her i København. Vi er dybt rørte over solidariteten fra vores danske venner i Danmark. Det betyder mere for os, end ord kan beskrive”, sagde hun.

Blandt de ca. 50 tilhørere var også udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen (S). Der blev holdt et minuts stilhed til ære for ofrene, ligesom der blev lagt blomster og sat levende lys. På mange af beskederne stod et citat fra den amerikanske præsidents John F. Kennedy: ”Ich bin ein Berliner” (Jeg er en berliner, red.)

Over hele Tyskland blev der tirsdag afholdt mindesammenkomster. På Breitscheidplatz i Berlin, hvor julemarkedet fandt sted, lagde forbundskansler Angela Merkel i går blomster sammen med indenrigsminister Thomas de Maiziere og Berlins borgmester Michael Müller. I Gedächtnisskirche blev der afholdt en mindehøjtidelighed for ofrene.  

På Søndertorv i Flensborg blev der tirsdag aften holdt et minuts stilhed for ofrene.

Sankt Petri Kirke i København inviterer alle til en andagt i dag onsdag klokken 17. Den Tyske Ambassade har sørget for, at der bliver lagt en kondolencebog frem, som alle kan skrive i.