Det tyske mindretals museum får millionbevilling

Det tyske mindretals museum Deutsches Museum Nordschleswig i Sønderborg får millionbevilling fra dansk side.

Tilføjet 09. jul 2018 - 10:06
Del nyheden

Det danske kulturministerium har bevilget fem millioner kroner til renovering og udvidelse af det tyske mindretals museum i Sønderborg, Deutsches Museum Nordschleswig. Samtidig forventer museet at få 7,5 millioner kroner bevilget fra tysk side.

Bevillingen kommer i forbindelse med, at det tyske mindretal museum har fået rådighed over flere kvadratmeter på Rønhaveplads i Sønderborg. De nye bevillinger betyder, at det tysk mindretal kan få et tidssvarende museum ligesom det danske mindretal har Danevirke Museum.

”Vi regner med at gå i gang med projektet i starten af 2019”, siger museumsdirektør Hauke Grella, Deutsches Museum Nordschleswig, til Flensborg Avis.

Pengene skal bruges til at sanere huset på Rønhaveplads, modernisering af museet, samt en lille tilbygning til museet. Og de har travlt, siger Hauke Grella til Flensborg Avis, da man satser på at blive færdig inden Genforeningsjubilæet i 2020. Afstemningen i 1920 fandt sted den 10. februar, og derfor vil man på museet også gerne være færdige den 10. februar i 2020.

”En stor del af udstillings-materialet har vi allerede – men historien skal fortælles på en anden måde og have et moderne pift”, siger Hauke Grella om fremtidsplanerne til Flensborg Avis.

Sidste år havde Deutsches Museum Nordschleswig 1600 gæster.