DR1 søger statister til dokumentar-serie om Genforeningen

Med serien 'Grænseland' vil DR1 i foråret 2020 markere 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark. Du kan nu blive statist i serien, hvis optagelser begynder i april. På billedet ses Kong Christian 10. i 1920 ved den nye dansk-tyske grænse. Foto: Framegrab DR © Type 1

Tilføjet 11. mar 2019 - 11:07
Del nyheden

I foråret 2020 markeres 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark på Danmarks Radios hovedkanal, DR1, med en dokumentarisk serie om Sønderjylland i årene 1840-1920. Optagelserne begynder i april og vil vare til og med november, og i den forbindelse søger DR1 nu statister til serien, der har fået navnet ’Grænseland’.

”Vi søger både mænd, kvinder, børn, par og familier i alle aldre og størrelser fra hele landet til både små og store statistroller. Geografisk placering ikke en hindring”, skriver DR på deres hjemmeside, hvori der også lægges op til en spændende oplevelse for statisterne:

”’Grænseland’ bliver en fortælling, der foldes ud gennem dramatiske rekonstruktioner, og dertil skal vi bruge en masse medvirkende, som er friske på at iføre sig flotte, historiske kostumer, og være med til at fortælle vores fælles historie”.

Serien bliver inddelt i fire afsnit og sendes fire søndage i træk i foråret 2020 på primetime-tidspunktet kl. 20, hvor DR1 lige nu viser dramaserien ’Bedrag’. Tidligere er de historiske dramaer ’1864’ om den 2. Slesvigske Krig samt ’Historien om Danmark’ også blevet vist søndag kl. 20.  

Det er producerholdet bag ’Historien om Danmark’, der skal lave ’Grænseland’.

Hvis man er interesseret i at spille statist i serien ”Grænseland”, kan man skrive til DR på statist@dr.dk. Du kan læse mere her om DR’s specifikke krav samt aflønning.