Dronningen: ”Danskerne slutter altså ikke ved grænsen”

Dronning glæder sig til sit besøg i Sydslesvig, der starter i morgen, den 3. september. Det fortæller hun i et stort interview i Flensborg Avis. Foto: Wikimedia Commons

Tilføjet 02. sep 2019 - 15:37
Del nyheden

Dronning Margrethe, der i morgen indleder et fire dages besøg i Slesvig-Holsten og hos det danske mindretal i Sydslesvig, glæder sig ”rigtig meget” til besøget. Det fortæller dronningen i et eksklusivt interview med chefredaktør Jørgen Møllekær, der blev bragt i Flensborg Avis lørdag.

I interviewet fortæller dronningen, at hun finder det væsentligt at besøge Sydslesvig op til 2020, der er et mærkeår på grund af 100-året for Genforeningen i 1920, og at hun ønsker at understrege den sammenhæng, der er mellem sydslesvigere og Danmark. For som hun siger: ”Danskerne slutter altså ikke ved grænsen.”

Dronningen forklarer også, hvorfor det royale besøg i Sydslesvig indledes med et besøg på Dansk Alderdomshjem i Flensborg og ikke, som traditionen byder, på rådhuset.

”For mig er det absolut væsentligt at besøge alderdomshjemmet. Det er folk, som har oplevet meget. Mange af dem er på min alder, men der er jo dem, der er ældre også. De har oplevet endnu mere. Det var ikke gratis at være sydslesviger i 30erne”, siger dronningen, der afslutter med at sige, at det kan være svært at vide, hvordan kommende generationer vil reagere på historien.

”Forståelsen hen over grænsen, den regner jeg med vil bestå. Den skal bestå”, slutter dronning Margrethe i Flensborg Avis.

Læs hele chefredaktør Jørgen Møllekærs interview med dronning Margrethe i Flensborg Avis her