Dybbøl Mølle skal restaureres for millioner

Dybbøl Mølle er kommet på finansloven for 2019. Foto: Wikimedia Commons

Tilføjet 08. jan 2019 - 11:53
Del nyheden

Regeringen og Dansk Folkeparti har på finansloven for 2019 afsat 2,5 millioner kroner til restaurering af Dybbøl Mølle, der blev et nationalt symbol efter de slesvigske krige i 1848-49 og 1864. Det skriver dr.dk.

Beslutningen vækker glæde hos Jens Peter Rasmussen, der er formand for Den Selvejende Institution Dybbøl Mølle.

”Jeg er meget glad og stolt. Man kommer ikke bare lige sådan på finansloven. Det er ikke så nemt bare lige at skaffe sådanne nogle penge”, siger Jens Peter Rasmussen til dr.dk og uddyber, hvad pengene skal gå til:

”Der skal simpelthen nye vinger på. De vinger, der sidder på nu, har gjort det rigtig godt. De har hængt der siden 1978. Det er ret lang tid. De kan ikke længere, så nu skal de skiftes ud.”

I dag betragtes Dybbøl Mølle som et national symbol for dansk modstand og udholdenhed under de slesvigske krige, og de nye vinger skal sørge for, at møllen fremstår præsentabel, når 100-året for Genforeningen markeres til næste år.

”I 2020 kommer der mange besøgende på Dybbøl Banke, og der vil vi gerne have, at møllen tager sig ud fra sin bedste side. Og så handler det faktisk også lidt om sikkerhed. Vi kan ikke risikere, at der er nogle personer, som kommer til skade, fordi vingerne falder af”, siger Jens Peter Rasmussen til dr.dk.

Dybbøl Mølle blev oprindeligt opført i 1744, men er siden blevet ødelagt og genopført flere gange, blandt andet på grund af beskydning i de slesvigske krige. Den nuværende mølle har stået siden 1935 og er flere gange blevet renoveret.

Aftalen om finansloven for 2019 blev indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti den 30. november 2018, og finansloven blev efterfølgende vedtaget af et flertal i Folketinget den 20. december.