EU's grænseregioner styrker kommunikationen

EU's grænseregioner var den 16. januar til debat på Christiansborg i København. Her deltog flere eksperter og interesseorganisationer.

Tilføjet 22. jan 2018 - 12:54
Del nyheden

EU's grænseregioner var til debat, da eksperter og interesseorganisationer i sidste uge var samlet på Christiansborg. Her debatterede man, hvordan man kan reducere kompleksiteten i samarbejdet på tværs af EU's grænseregioner.

På konferencen blev der samtidig lanceret en ny kommunikationsplatform, hvor eksperter og interesseorganisationer kan udveksle erfaringer og forslag til fælles løsninger. Samtidig vil der være informationer om hver enkelt grænseregion og de interesseorganisationer, der opererer i regionen, på den fælles kommunikationsplatform.

På konferencen i København, der blev åbnet af Bertel Haarder (V), var der en række oplægsholdere. Roland Theis, der er statssekretær for retfærdighed og europæiske affærer i den fransk-tyske grænseregion Saarland, talte om flersprogethed, og sagde bl.a.:

”Sprogbarriererne er en af de største udfordringer i grænseregionerne. Man burde derfor allerede som barn lære det andet sprog, der eksisterer i ens grænseregion”, sagde han.

Med som deltager på konferencen var også Knud-Erik Therkelsen, generalsekretær i Grænseforeningen.

”Jeg er stolt af de to mindretal i den dansk-tyske grænseregion, da de samarbejder på tværs af grænsen for at styrke regionen”, siger han i en video, der blev lavet på konferencen.  

Aktørerne bag konferencen var EU-Kommissionens afdeling for regioner og byer, Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd med støtte fra Folketinget. Konferencen i København var en i en række konferencer med samme tema. I september blev der afholdt en åbningskonference i Brussel. Der har tidligere været afholdt en lignende konference i Merida, Spanien, og der vil senere blive afholdt en konference i Bratislava, Slovakiet.

Man kan besøge den nye kommunikationsplatform her.

Se Knud-Erik Therkelsen, generalsekretær i Grænseforeningens kommentar her