EU's mindretal kan nu støttes med underskrift

Hans Heinrich Hansen, der er tidligere præsident for FUEN, var den første, der skrev sit navn på et stort Europakort på mindretalskongres i Cluj, Rumænien, i weekenden. Dette var startskuddet til underskriftsindsamling for det europæiske borgerinitiativ, Minority SafePack Initiative. Foto: Grænseforeningen.

Tilføjet 22. maj 2017 - 11:41
Del nyheden

På mindretalsorganisationen FUENs kongres i weekenden i Cluj, Rumænien, blev startskuddet givet til en underskriftssamling blandt EU's borgere til støtte for mindretalsrettigheder i EU. Der skal inden 3. april 2018 samles mindst en million underskrifter, før EU-Kommissionen er forpligtet til at behandle et såkaldt borgerinitiativ, Minority SafePack, som en komité i FUEN-regi står bag.

FUENs præsident Lorant Vincze understregede borgerinitiativets vigtighed i forhold til andre projekter.

”Vi må bruge en stor del af vores ressourcer på borgerinitiativet Minority SafePack. Det har forrang. Meget andet må vente”, sagde han ifølge Flensborg Avis på kongressen og gjorde samtidig opmærksom på, at borgerinitiativet giver grund til ”store forhåbninger” for de europæiske mindretal.

Under en udflugt til et slot uden for Cluj i Rumænien blev alle kongressens deltagere bedt om at træde op på et podium og sætte deres underskrift på et stort kort over Europa, som symbolsk start på underskriftindsamlingen.

Den første, der skrev under, var tidligere FUEN-præsident Hans Heinrich Hansen, der tilhører det tyske mindretal. Han var i sin tid idémanden bag borgerinitiativet. I sin tale understregede Han Heinrich Hansen, at Minority SafePack ikke er en trussel mod nationalstaterne, men at mindretal ønsker at opnå bedre forhold gennem dialog og argumenter og ikke trusler.

Interesserede kan skrive under ved at printe formularen i vedhæftede link ud og sende den med posten til FUEN, Schiffsbrücke 41, D-24939 Flensburg, eller til Grænseforeningen, Peder Skrams Gade 5, 1054 København K., der vil formidle viderefremsendelse til FUEN.

FUEN oplyser, at det desværre ikke er muligt at scanne formularen og fremsende den digitalt. Efter sommerferien vil det være muligt at underskrive formularen digitalt. 

Link til underskriftsformular kan findes her