Finn Slumstrup er død

Finn Slumstrup er afgået ved døden natten til torsdag den 5. juli. Foto: Anne Mette Holstein

Tilføjet 06. jul 2018 - 11:32
Del nyheden

Forfatter, foredragsholder og tidligere formand for Grænseforeningen, Finn Slumstrup, er pludselig afgået ved døden natten til torsdag. Det oplyser hans nærmeste. Han blev 76 år.

Finn Slumstrup var formand for Grænseforeningen fra 2005 til 2014. I hele perioden har han arbejdet tæt sammen med generalsekretær i Grænseforeningen, Knud-Erik Therkelsen.

”Det er med stor sorg, at vi har modtaget meddelelsen om Finn Slumstrups død. Han har haft meget stor betydning for Grænseforeningen i den næsten tiårige periode, han var formand”, siger Knud-Erik Therkelsen.

Finn Slumstrup blev født den 6. oktober 1941 i Arden i Himmerland. Han blev uddannet som folkeskolelærer og kunne bl.a. skrive forstander for Vallekildehøjskole, Informationschef for Dansk Flygtningehjælp og chef for DR P1 på sit CV. Derudover har han skrevet flere bøger og bestridt en række tillidshverv.

I de senere år var Finn Slumstrup meget aktiv i debatten om Udkantsdanmark. I 2014 startede han sammen med sin hustru, Anne Mette Holstein, og professor emeritus Viggo Mortensen den folkelige bevægelse Oprør fra Udkanten, som gav udkanten i hele Danmark en stemme. Og han var sammen med Viggo Mortensen redaktør på antologien Oprør fra udkanten - mulighedernes land 2.0, der blev udgivet i 2015. 

Finn Slumstrup døde i sit hjem i Ærøskøbing, hvor han har boet sammen med sin hustru siden 2009.

--------------------------------

Begravelsen finder sted onsdag den 18. juli kl. 14.00 fra Ærøskøbing Kirke. Der vil efterfølgende være gravøl på Hotel ÆrøHus i Ærøskøbing.