Flere tyskere flytter til Danmark

Aabenraa kommune er en af de danske kommuner der har oplevet en stigning i tyske tilflyttere. Foto: Visitaabenraa

Tilføjet 08. jan 2018 - 13:32
Del nyheden

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at flere tyskere flytter til Danmark. Årsagen til denne stigning er bedre løn og arbejdsforhold samt billigere boliger, skriver Flensborg Avis.

Ifølge publikationen ”Indvandrere i Danmark 2017”, der udkom i november 2017, har især Tønder og Aabenraa, men også Sønderborg, mange indvandrere med tysk oprindelse. Vestlige indvandrere og efterkommere udgør 58 procent af alle indvandrere og efterkommere i Tønder og 56 procent i Aabenraa.

”Med deres (Tønder og Aabenraas, red.) beliggenhed tæt på den tyske grænse er det indlysende, at det hovedsageligt er indvandrere og efterkommere med tysk oprindelse, som er årsagen til de relativt mange vestlige (indvandrere og efterkommere, red.)”, skriver Danmarks Statistik.

Eva-Christine Larsen, der er giftefoged og bosætningskoordinator i Aabenraa Kommune, siger til Flensborg Avis, at de fleste tyske tilflyttere kommer fra Slesvig-Holsten, hvoraf mange i forvejen kan sproget.

”Men ellers er det en blandet landhandel med både ældre og yngre fra mange forskellige steder i Tyskland”, siger hun til Flensborg Avis.

Det er af hendes opfattelse at de fleste tilflyttere falder hurtigt til, og at årsagen bl.a. er, at mange allerede tidligere har stiftet bekendtskab med Danmark enten gennem ferie eller længere ophold.

Peter Hansen, der er leder af Region Sønderjylland-Schleswig, siger til Flensborg Avis, at Danmark i mange år har været et attraktivt bopælsland, og at en del af de mange, der pendler fra Tyskland til Danmark for at arbejde, senere vælger at slå sig ned nord for grænsen.

”På det seneste har vi så fået en ny bølge af indvandrere. Det hænger sammen med, at boliger i for eksempel Flensborg-området efterhånden er blevet meget dyrere, mens man kan erhverve sig en ejerbolig for ret små penge lige på den anden side af grænsen”, siger Peter Hansen til Flensborg Avis.

Samlet var der 29.578 tyske indvandrere i Danmark i 2017, hvoraf hele 32 procent er fyldt 60 år. Samtidig har tyskere i Danmark en af de højeste beskæftigelsesfrekvenser blandt alle indvandrere, nemlig 74 procent.