Grænseforeningens kulturmødeambassadører fortæller om deres liv

Lea er 21 år og studerer medievidenskab på Århus Universitet. I denne uge kan man følge hendes hverdag på Kulturmødeambassadørernes Instagram side.

Tilføjet 19. jan 2018 - 11:47
Del nyheden

Hvis man er interesseret i at vide, hvordan det er at være ung og tilhøre et mindretal i Danmark, gælder det om at komme på det sociale medie, Instagram. Her kan man møde Grænseforeningens kulturmødeambassadører, der skiftes til at fortælle om deres dagligdag. Hver uge fortælles en ny historie.

Indtil på mandag kan man møde Lea, der er vokset op i det danske mindretal i Sydslesvig og i sidste uge kunne man møde Shabnam, der har afghanske rødder og er født i Sankt Petersborg.

”Hjemme hos os kører der ofte afghansk radio, russisk tv og dansk hygge – så jeg nyder at være hjemme i weekenden”, skriver Shabnam, der er jordemoderstuderende.

Maya Bram Sommer, der er der er projektleder af Kulturmødeambassadørerne, siger at historierne på Instagram skal hjælpe til at fjerne fordomme om danske minoriteter.

”Vi vil rigtig gerne skabe kontakt til danskerne og gøre opmærksom på, at der lever masser af unge mennesker med mindretalsbaggrund i Danmark, som trives og har det godt. Vores mål er, at endnu flere skal interagere, chatte og følge med på Instagram”, siger Maya Bram Sommer.

Lea, Shabnam og alle de andre Kulturmødeambassadører fra Grænseforeningen skiftes til at fortælle deres historier på Instagram en uge ad gangen. To gange om dagen lægger de små historier op, der kan læses i 24 timer.  

Klik her for at følge med i hverdagen hos Grænseforeningens kulturmødeambassadører på Instagram.