Er du vores nye projektleder for Grænseforeningens Kulturmødeambassadører?

Er du optaget af det positive kulturmøde og er du organiseret, god til at motivere, en dygtig formidler/retoriker/fortæller, som drives af at gøre en forskel? Så er barselsvikariatet som ansvarlig for et landsdækkende dialogkorps af unge med flerkulturel baggrund måske det rette for dig.

Grænseforeningen er en folkeoplysende apolitisk forening, der har som formål at oplyse om det danske mindretal i Sydslesvig, under sloganet: For en åben danskhed.             Siden 2009 har foreningen stået bag Grænseforeningens Kulturmødeambassadører.                  Korpset består af unge fra det danske mindretal syd for grænsen, samt det tyske mindretal i Sønderjylland, men også af 15 andre etniske minoritetsbaggrunde (alt fra dansk-somalier til dansk-vietnamesere). Sammen tilbyder de dialogmøder om identitet, nationalitet og medborgerskab, hvor de viser at danskerne findes i mange modeller. Projektet trækker desuden på erfaringerne fra det dansk-tyske grænseland, hvor det er lykkedes at bevæge sig fra konflikt til fredelig sameksistens mindretal og majoritet imellem på trods af de mange modeller.

Som projektleder for Grænseforeningens Kulturmødeambassadører vil dine primære arbejdsområder vil være:

• Frivilligledelse af 40 unge Kulturmødeambassadører fra hele landet, herunder koordinering og motivering
  • Markedsføring, planlægning, evaluering af dialogmøder
  • Rekruttering og løbende uddannelse af Kulturmødeambassadører
  • Markedsføring og administration af sociale medier, herunder Kulturmødebloggen, i tæt samarbejde med Kulturmødeambassadørernes Kommunikationsudvalg
  • Udvikling af workshops og materialer, herunder bistå det videre arbejde med videoproduktion i samarbejde med bl.a. en studentermedhjælp og Grænseforeningens Kommunikationsafdeling

Kvalifikationer:

• Vi forventer at du har en relevant kandidatuddannelse, indenfor Kultur&Sprogmødestudier, Minoritetsstudier, Antropologi eller lignende
  • Forståelse og flair for facilitering og undervisning, herunder fortællerteknik (støtte Kulturmødeambassadørerne i at skabe levende fortællinger om deres identitetsrejse til dialogmøderne)
  • God til at kommunikere - det er f.eks. en fordel, hvis du har blik for videomediet
  • Kan have mange bolde i luften og samtidig bevare overblikket
  • Selvstændig, men god til at samarbejde med mange forskellige samarbejdspartnere
  • Det er en fordel, hvis du har erfaring med ledelse af frivillige og/eller selv har været frivillig i en NGO eller lign.

Vi tilbyder:

• Gode faglige og personlige udviklingsmuligheder
  • Høj grad af fleksibilitet
  • Plads til idéudvikling
  • En arbejdsplads, der brænder for det vi laver

Arbejdssted:

Grænseforeningens sekretariat i København, Peder Skrams Gade 5.

Der vil fra tid til anden være rejseaktivitet og weekendarbejde. F.eks. d. 5., 6. og 7. oktober, hvor det forventes at du kan deltage i det årlige interne uddannelsesseminar for Kulturmødeambassadørerne.

Løn- og ansættelsesvilkår:

Stillingen er et fuldtidsbarselsvikariat og løber fra medio september (eller snarest muligt, af hensyn til overdragelse inden nuværende projektleder går på barsel) frem til 1. november 2019.

Løn efter kvalifikationer. Ansættelse efter funktionærloven.

Yderligere oplysninger:

Har du spørgsmål vedr. stillingen, så er du velkommen til at kontakte nuværende projektleder Maya Bram Sommer, mbs@graenseforeningen.dk

Sådan søger du:

Du bedes sende din motiverede ansøgning, CV og evt. bilag inden d. 6. august til Grænseforeningens generalsekretær, Knud-Erik Therkelsen på ketherkelsen@graenseforeningen.dk

Der indkaldes til samtale mandag d. 13. aug. 2018. Der afholdes samtaler onsdag og torsdag samme uge.