Kim Andersen bliver ny generalkonsul i Flensborg

Kim Andersen bliver ny generalkonsul i Flensborg. Foto Wikimedia Commons

Tilføjet 03. jul 2017 - 16:34
Del nyheden

Formanden for Sydslesvigudvalget og forhenværende medlem af Folketinget Kim Andersen (V) bliver ny generalkonsul i Flensborg. Det oplyser Udenrigsministeriet.Unknown Object

”Jeg er meget glad for, at regeringen nu kan udnævne Kim Andersen som kommende generalkonsul i Flensborg. Han har gode kompetencer for at være Danmarks forpost i Flensborg. […] Med Kim Andersen vil den stærke indsats til gavn for såvel det danske mindretal som udenrigstjenesten fortsætte”, siger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Kim Andersen tiltræder stillingen som generalkonsul i Flensborg til september. Tidligere har Kim Andersen været medlem af Folketinget i over 17 år frem til 2015, og han har været formand for Sydslesvigudvalget fra 2004-2011 og igen fra 2015 og frem til i dag.  

”Med min baggrund er der tale om en drømmestilling. Så enkelt kan det i virkeligheden udtrykkes. Jeg er derfor meget glad over den tillid, som regeringen har vist mig. I dag er det vigtigste for mig dog at understrege, hvor meget jeg ser frem til at indtræde i den nye funktion og ikke mindst til indsatsen for at fremme det danske mindretal og til en aktiv og engageret dagligdag i grænseregionen”, siger Kim Andersen efter udnævnelsen.

Stillingen som generalkonsul i Flensborg blev opslået 1. maj 2017. Den var blevet ledig efter at stillingen blev tilbudt tidligere kulturminister Bertel Haarder (V) i forbindelse med regeringsskiftet i februar. Bertel Haarder valgte imidlertid at takke nej, da det gik op for ham, at den nuværende generalkonsul Henrik Becker-Christensen stadig besad stillingen. Regeringen har imidlertid fastholdt, at stillingen skal besættes på ny, hvilket den nu bliver med Kim Andersen.