Kronprinsen markerer Genforeningen med Royal Run i Sønderborg

Til Royal Run 2019 uddelte Kronprins Frederik highfives ved målstregen foran Amalienborg sammen med børnene prins Christian og prinsesse Isabella. I 2020 kommer løbet til Sønderborg. Foto: Lars Møller

Tilføjet 31. okt 2019 - 10:27
Del nyheden

Det landsdækkende motionsløb Royal Run kommer i 2020 til Sønderborg i anledning af 100-året for Genforeningen. Det skriver Royal Run i en pressemeddelelse.

Udsigten til, at det store motionsløb bliver en del af genforeningsmarkeringen i 2020, glæder Thomas Andresen (V), der er formand for Det Sønderjyske Præsidium for Genforeningen 2020 og borgmester i Aabenraa Kommune. 

”Jeg er utrolig glad for, at Kongehuset vælger Sønderjylland som en af lokaliteterne for Royal Run netop i 2020, hvor vi over hele landet markerer genforeningsjubilæet. Royal Run er et smukt eksempel på, hvordan vi kan kombinere det historiske og det folkelige, og det bliver en kæmpe begivenhed for hele Sønderjylland,” udtaler Thomas Andresen i pressemeddelelsen.

Også i Sønderborg Kommune er der stor tilfreds med, at Royal Run, der blev afholdt for første gang i 2018 i anledning af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag, kommer til byen.

”Vi er glade og stolte over, at Sønderborg er blevet værtskommune, og vi vil gøre vores for at skabe en folkefest. Den kongelige familie betyder rigtigt meget her i Sønderjylland, så derfor er vi stolte over at blive udvalgt. Samtidig er Royal Run en unik event, som får rigtigt mange til at hoppe i løbeskoene – og især mange, som ikke løber i hverdagen”, siger Helge Larsen (S), byrådsmedlem og formand for Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune, i pressemeddelelsen.

Royal Run i Sønderborg afholdes på den 1. juni 2020, der er 2. pinsedag. Senere samme dag skydes Royal Run i gang i først Aalborg og Odense og til sidst i København. Også på Bornholm arrangeres løbet, hvilket dog bliver uden kongelig deltagelse.

At Royal Run i 2020 vil finde sted i Sønderjylland, har været kendt siden den 10. juni, da Royal Run 2019 blev afviklet. Her afslørede kronprinsen ved målstregen foran Amalienborg i København, at løbet ville komme til Sønderjylland i 2020, men at det endnu ikke var besluttet, hvilken by løbet ville finde sted i.

I 2019 var mere end 82.000 tilmeldt løbet, der fandt sted i Aalborg, Aarhus, København samt på Bornholm og Færøerne.

Royal Run arrangeres overordnet af foreningen Bevæg Dig For Livet, der er et samarbejde mellem Dansk Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. Selve løbsafviklingen står lokale motionsforeninger for.

Tilmelding til 2020-udgaven åbner den 19. november.

Royal Run bliver en af mange arrangementer i Sønderjylland, der skal markere 100-året for Genforeningen. Du kan læse mere om øvrige arrangementer her.