Landmænd er uenige om vildsvinehegn

Arbejdet med opførelsen af det omdiskuterede vildsvinehegn har været i gang siden den 28. januar 2019. Det forventes at stå færdigt til efteråret. Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Tilføjet 26. feb 2019 - 12:39
Del nyheden

Debatten om vildsvinehegnet, der er under opførelse langs den dansk-tyske grænse, fortsætter. Dagbladet Information har i en større reportage lørdag sat tre landmænd, som alle bliver påvirket af vildsvinehegnet, stævne.

Mogens Dall, der er svinebonde med gård i Aabenraa samt formand for landbrugsforeningen LandboSyd, er positiv over for hegnet, som han mener, er en nødvendighed.

”Jeg betragter hegnet som en forsikring. På samme måde som vi tegner forsikringer mod brand og alt muligt andet, der forhåbentligt aldrig kommer til at ske, bygger vi et vildsvinehegn, selv om afrikansk svinepest forhåbentligt aldrig kommer helt op til den danske grænse”, siger Mogens Dall til Information.

Anderledes ser landmændene Hans Henrik Post og Henrik Gotborg Hansen på hegnet, der kommer til at skære sig gennem store dele af deres marker. De mener ikke, at det kommer til at have nogen effekt, og at det samtidigt river op i gamle følelser i grænselandet.

”Det værste er, at hegnet minder mig om alt det fjendskab og konflikter, der i flere generationer har været mellem danskere og tyskere hernede”, siger Henrik Gotborg Hansen til Information.

Hegnet, der skal holde vildsvin ude af Danmark og dermed beskytte danske svinebestande mod afrikansk svinepest, bliver 70 kilometer langt og kommer til at koste omkring 80 millioner kroner. Opsætningen af hegnet blev påbegyndt den 28. januar i år og afsluttes i efteråret.

Læs hele Informations reportageartikel om vildsvinehegnet her