Lykke Friis bliver ny tysklandkorrespondent for Berlingske

Lykke Friis skifter jobbet som prorektor ved Københavns Universitet ud med ny titel som tysklandkorrespondent i Berlin fra efteråret 2018. Foto: Steen Brogaard/Folketinget

Tilføjet 04. jul 2018 - 13:37
Del nyheden

Tidligere prorektor for Københavns Universitet og energi- og klimaminister for Venstre, Lykke Friis, flytter til i efteråret til Berlin for at blive ny tysklandskorrespondent for Berlingske.

”Jobbet som tysklandskorrespondent er intet mindre end en ungdomsdrøm, som jeg nu får mulighed for at realisere – og det oven i købet i en tid, hvor Tyskland fylder mere og mere i europæisk og international perspektiv”, siger Lykke Friis til Berlingske og uddyber, at hun glæder sig til at bringe læserne endnu tættere på tysk politik og kultur.

Senest var 48-årige Lykke Friis prorektor ved Københavns Universitet. Før det var hun energi- og klimaminister for Venstre fra år 2009-2011 og senere ligestillingsminister i perioden 2011-2013. Derudover er hun forfatter til flere bøger om både Tyskland og Europa, og hun bliver ofte brugt som Tysklands-ekspert i medierne. I 1997 blev hun ph.d. i international politik fra Københavns Universitet.

Lykke Friis overtager jobbet som Berlingskes tysklandskorrespondent fra journalist Troels Heeger. Det vækker glæde hos avisens udlandsredaktør Ida Ebbensgaard, at det netop er Lykke Friis, der kommer til at overtage den stilling. 

”Det er fantastisk at få Lykke Friis med om bord på Berlingske. Hun har i årevis været den stærkeste stemme herhjemme, når det gælder Tyskland, og hendes viden om Europa er uovertruffen. Hun mestrer hele repertoiret: en dygtig formidler, en skarp analytiker, og hendes store engagement smitter overalt, hvor hun kommer”, siger hun til Berlingske.

Læs stort portrætinterview af Lykke Friis i Magasinet Grænsen her.