LYKKETOFT MØDER SLESVIG-HOLSTENS LANDDAGSFORMAND

Tilføjet 09. apr 2013 - 13:34
Del nyheden

Når Grænseforeningen inviterer 160 kommende studenter fra det danske mindretal i Sydslesvig til Christiansborg den 10. april, vil de møde både Folketingets formand Mogens Lykketoft og deres egen formand for den slesvig-holstenske landdag Klaus Schlie.

Knap et år efter det danske mindretals politiske parti SSW kom med i den slesvig-holstenske regering og dermed fik muligheden for at gøre op med den forrige CDU-/FDP-regerings økonomiske besparelser på de danske mindretalsskoler, rejser nu formand for den slesvig-holstenske landdag, Klaus Schlie fra CDU, til Christiansborg for at møde Folketingets formand Mogens Lykketoft onsdag den 10. april.

De to formænd vil indlede Grænseforeningens konference ”Grænseland – Medborgerland”, hvorefter udviklingsdirektør i UC Syd Alexander von Oettingen vil holde et oplæg om, hvad medborgerskab er set i forhold til mindretalslivet i det dansk-tyske grænseland.

Til den videre drøftelse deltager i panelet Venstres gruppeformand Kristian Jensen, medlem af Sydslesvigudvalget for de Radikale Lotte Rod, fhv. MF for Socialistisk Folkeparti Pernille Frahm, landdagsmedlem for Die Grünen Rasmus Andresen, landdagsmedlem for CDU Astrid Damerow, landdagsmedlem for SPD Simone Lange, fhv. formand for Sydslesvigsk Vælgerforenings Ungdom Lukas Lausen og formand for Deutscher Jugend Verband für Nordschleswig Jasper Andresen.

Ordstyrer er Grænseforeningens formand Finn Slumstrup.

Deltagerne i konferencen vil bestå af 160 afgangselever fra det danske mindretals gymnasier, Duborg-Skolen i Flensborg og A.P. Møller Skolen i Slesvig samt repræsentanter for det tyske mindretal i Sønderjylland, Bund Deutscher Nordschleswiger.