Miljøminister ønsker at sikre god dialog om vildsvinehegnet

Jakob Ellemann-Jensen (V), miljø- og fødevareminister, vil sikre en god dialog med Flensborg byråd om vildsvinehegnet. På billedet ses ministeren ved en besigtelse af hegnet mandag den 18. februar i selskab med sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). Foto: Palle Peter Skov/Ritzau Scanpix

Tilføjet 12. apr 2019 - 12:22
Del nyheden

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) vil sikre en god dialog med Flensborg byråd i sagen om vildsvinehegnet og dets vej gennem Kollund Skov ved Flensborg Fjord. Det siger han torsdag til TV SYD, efter at Miljø- og Fødevarestyrelsen har meddelt Flensborg Avis, at ekspropriationsloven juridisk tilsidesætter den klausul, om at der på ingen måde må bygges i Kollund Skov, som Flensborg Kommune fik indført, da kommunen solgte skoven i 2006.

”Rent juridisk har man altså retten til at lave en ekspropriation, når det er et tilfælde som det her. Derfor skal vi stadig sikre en god dialog. Jeg forstår til fulde bekymringen fra tysk side med et hegn. Tyskernes erfaring med at hegne ting inde er ikke særlig god. Men det her er nødvendigt for at sikre, at afrikansk svinepest har meget sværere ved at komme til Danmark”, siger Jakob Ellemann-Jensen til TV SYD.

Flensborg Kommunes talsmand Clemens Teschendorf oplyser til Flensborg Avis, at de danske myndigheder ikke har meddelt, hvorvidt de vil udnytte ekspropriationsloven og opføre vildsvinehegnet gennem Kollund Skov.

”Det handler i første omgang om, at vi vil fortsætte med at tale med miljøstyrelsen. Vi skal i dialog for at finde ud af, hvordan vi kommer fremad”, siger Clemens Teschendorf til Flensborg Avis.

Sagen om vildsvinehegnet og Kollund Skov tog fart, da Flensborg byråd i weekenden var blevet orienteret om, at Flensborg Kommune, der købte skoven i 1883, havde fået indskrevet en klausul, om at der på ingen måde må bygges i skoven, ved salget af skoven i 2006. Den klausul ønskede flere byrådspolitikere i Flensborg at anvende. 

Nu har Flensborg byråd dog meddelt, at sagen først vil blive behandlet igen efter påskeferien den 30. april.

Kollund Skov har været en del af Danmark siden grænsedragningen i 1920. Vildsvinehegnet, der efter planen skal gå gennem skoven, bliver 70 kilometer langt og vil koste i omegnen af 80 millioner kroner.. Opsætningen af hegnet blev påbegyndt 28. januar i år og afsluttes i efteråret.