Mød Grænseforeningen på Ungdommens Folkemøde

Grænseforeningen deltager for fjerede år i træk i Ungdommens Folkemøde med eget telt, hvor der er lagt op til debat om bl.a. fordomme, kærlighed og danskhed. Foto: Grænseforeningen

Tilføjet 29. aug 2019 - 15:42
Del nyheden

Der er lagt op til debat om bl.a. fordomme, kærlighed og danskhed, når Grænseforeningens unge inviterer inden for i Grænseforeningens telt på Ungdommens Folkemøde 2019 i Valbyparken i København den 5.-6. september.

Ungdommens Folkemøde, der er Danmarks største demokratifestival for unge, bliver afholdt for fjerde år i træk, og i år er over 100 organisationer repræsenteret i 80 telte. Gunvor Vestergaard, der er pædagogisk konsulent i Grænseforeningen, glæder sig over, at Grænseforeningen har været med lige fra starten. 

”På Ungdommens Folkemøde står ung-til-ung-mødet i centrum, og derfor er vi særligt glade for, at vi har 30 engagerede unge med, der er dygtige formidlere, og som brænder for at gå i dialog med ungdomsmødets gæster. De unge har selv udviklet de alsidige aktiviteter, oplæg, lege og quizzer, vi afholder i og uden for vores telt, og jeg er sikker på, det igen bliver spændende”, siger Gunvor Vestergaard.  

I Grænseforeningens telt, der bærer titlen ”Mindretal, identitet og medborgerskab”, kan man møde Grænseforeningens Elavambassadører, der er et korps af unge fra det danske og tyske mindretal, Kulturmødeambassadørerne, som er et korps af flerkulturelle unge, og Grænseforeningen Ungdom. Derudover er Grundtvigsk Forum og det danske mindretals ungdomsparti, SSWUngdom, også til stede i teltet.

På programmet står bl.a. en mindretalsquiz med Anders Stegger, der er radiovært på DR P3, Grænseforeningens Kulturmødeambassadører inviterer til minoritets-speed-dating og Grænseforeningens Elevambassadører giver et lynkursus i sydslesvigsk dialekt og hverdag.

Find Grænseforeningens telt ”Mindretal, identitet og medborgerskab” på stadeplads A34.

Læs mere på Ungdommens Folkemødes hjemmeside