Reformationsjubilæet fejres i Haderslev

Haderslev Domkirke vil være ramme for den nationale fejring af reformationsjubilæet ved en festgudstjeneste søndag den 4. juni, hvor blandt andre dronningen, statsministeren og folketingets formand deltager. Foto: VisitHaderslev

Tilføjet 31. maj 2017 - 11:05
Del nyheden

Dronningen, statsministeren, biskopper og kendte musikere er blandt gæsterne, når Haderslev i weekenden 2.-4. juni, hvor der er pinse, fejrer 500-året for reformationen.

Unknown Object

I 1536 kom reformationen til Haderslev, 10 år før den kom til resten af Danmark. Det fejres stort den kommende weekend forskellige steder i Haderslev, vor byen står for den nationale fejring af reformationsjubilæet i 2017.

På det omfattende program står blandt andet koncerter med Anne Linnet og Teitur, en salmeworkshop ved forhenværende kirke- og kulturminister Bertel Haarder (V), en teaterforestilling samt en lang række foredrag og paneldebatter med kendte forskere, kommentatorer og politikere. Kirke- og kulturminister Mette Bock (LA) åbner fejringen fredag.  

Det fortæller Christa Hansen, der er tysk præst i Haderslev Domsogn, sognets kontaktperson til Slotskirken i Wittenberg, der også er kendt som reformationens kirke, hvor Luther hængte sine berømte teser op, og den kirkelige koordinator for fejringen af reformationsjubilæet i Haderslev.  

”Vi har store forventninger til, at folk har lyst til at besøge Haderslev i weekenden og opleve de mange folkelige og kirkelige tiltag, vi har stykket sammen. Vi har et spændende program, der henvender sig til unge som gamle”, siger Christa Hansen.  

Mens fredagen står i et folkeligt tegn, står søndagen i kirkens tegn. Her har Danmarks 10 biskopper, der repræsenterer Folkekirken, inviteret til en national festgudstjeneste i Haderslev Domkirke, hvor blandt andet kongehuset, regeringen og Folketinget vil være rigt repræsenteret. Derudover vil der være en stor procession, hvor også tyske og nordiske biskopper går med, gennem midtbyen, der vil være spærret af i dagens anledning.

Selvom gudstjenesten kun er for indbudte gæster, vil interesserede kunne følge med fra et stort telt, hvor gudstjenesten transmitteres live, ligesom den også vises på DR K.

”Inspiration til at stille en storskærm op uden for kirken har vi fået i Wittenberg, hvor jeg har set det praktiseret med stor succes. Det giver os mulighed for at inkludere flere i gudstjenesten som vi af pladshensyn har måtte lukke for offentligheden”, siger Christa Hansen.   

Hele programmet for fejringen kan ses på reformation.nu