Sydslesvigske studenter har fået hue på

80 studenter fra A.P. Møller-Skolen har torsdag i sidste uge fået deres studenterhuer. Foto: A.P. Møller Skolen

Tilføjet 06. jul 2017 - 10:51
Del nyheden

Siden torsdag i sidste uge har i alt 187 sydslesvigske gymnasieelever fået studenterhuen på. Ved dimissionsfesten på A.P. Møller Skolen i eftermiddag og på Duborg-Skolen i morgen får de nye studenter en højskolesangbog med på vejen.

Unknown ObjectGrænseforeningens formand, Jens Andresen, og generalsekretær Knud-Erik Therkelsen er i disse dage i Sydslesvig for at lykønske de 80 nye studenter på A.P. Møller Skolen og de 107 nye studenter på Duborg-Skolen, der er de to danske gymnasier i Sydslesvig. Med sig har de 187 højskolesangbøger, som Grænseforeningen giver i studentergave.

”Vi er meget stolte af de sydslesvigske elever, og vi ønsker at give dem en god, folkelig ballast med i studentergave. Der er utrolig meget poesi i højskolesangbogen, som unge mennesker kan få stor glæde af”, siger Knud-Erik Therkelsen.  

 

Også sidste år fik de sydslesvigske studenter en højskolesangbog i gave.

Udover højskolesangbogen kan studenterne få et tilskud på 5.000 kr. til et højskoleophold på en sønderjysk højskole. Det gives af Alving Fonden, som Grænseforeningen administrerer. 

En undersøgelse fra i år, der er er udarbejdet for Sydslesvigsk Forening (SSF) af analysevirksomheden Moos-Bjerre & Lange, viser, at 60 procent af en sydslesvigsk gymnasieårgang rejser til Danmark for at gennemføre en videregående uddannelse og mange af dem får job i Danmark bagefter. De unge sydslesvigere er tilmed bedre til at uddanne sig og til at finde beskæftigelse end danske og internationale unge.