Generalkonsul modtager hæder

Henrik Becker-Christensen modtog tirsdag Verdienstorden des Landes Schleswig-Holstein". Foto: Niels Åge Skovbo

Tilføjet 10. aug 2017 - 10:49
Del nyheden

Henrik Becker-Christensen, der forlader posten som generalkonsul i Flensborg pr. 1. september, modtog i denne uge hæder for sin indsats gennem 19 år.

Det skete, da den slesvig-holstenske ministerpræsident Daniel Günther (CDU) tirsdag tildelte ham ”Verdienstorden des Landes Schleswig-Holstein” ved en ceremoni i landdagen i Kiel. Denne orden er den højeste udmærkelse, der tildeles nulevende personer af delstaten Slesvig-Holsten.

I sin tale sagde ministerpræsident Daniel Günther ifølge Flensborg Avis bl.a.

”Før som nu kræver det fremtrædende personligheder, som sætter sig i spidsen for nære forbindelser mellem stater, kulturer og især imellem mennesker. Som etablerer kontakter. Som sikrer, at en samtaletråd ikke stopper. Som agerer som garanter for venskabet mellem vore lande. Der som brobyggere og kommunikatorer sørger for, at denne udveksling sker igen og igen. Personligheder som Dem, herr professor Becker-Christensen. Og for det vil vi gerne hædre dem i dag”.

I sin takketale sagde Henrik Becker-Christensen ifølge Flensborg Avis bl.a.:

”Jeg betragter denne orden som en anerkendelse for den indsats, som generalkonsulatet i Flensborg har ydet i min tid. Og dermed også, selv om hun ikke er ansat, for det bidrag, min kone i mange henseender har ydet”.

Tidligere minister i Slesvig-Holsten, Anke Spoorendonk, (SSW), siger i en udtalelse ifølge Flensborg Avis:

”Flot og velfortjent anerkendelse for mange års arbejde til gavn for Danmark og det dansk-tyske samarbejde”.

Henrik Becker-Christensen afløses pr. 1. september af Kim Andersen (V), der har været formand for Sydslesvigudvalget siden 2004 med undtagelse af perioden 2011-2015. 

I alt 62 personer har tidligere modtaget "Verdienstorden des Landes Schleswig-Holstein", herunder to danskere, Carl Holst (V) og tidligere rektor for SDU, Jens Oddershede.