Nyt medie om Tyskland er stiftet

Tysklandheute.dk udkommer dagligt med nyheder om tysk politik, økonomi og erhvervsliv. Foto: Screenshot fra tysklandheute.dk

Tilføjet 15. aug 2017 - 15:02
Del nyheden

Tysklandheute hedder et nyt onlinemedie, der vil fokusere på politik, økonomi og erhvervsliv i Tyskland.

Chefredaktør Uffe Gardel, der er tidligere erhvervsjournalist på Berlingske, siger til Journalisten, at det nye medie, der blev lanceret mandag, først og fremmest skal bringe ”hårde” nyheder om Tyskland.

”Det handler i første omgang ikke om tysk kultur og historie”, siger Uffe Gardel, der understreger, at Tysklandheute ikke skal ses som en kritik af danske mediers dækning af Tyskland, men er henvendt til folk, der har et særligt behov for at følge godt med i tyske forhold.

”Vi laver et medie, som måske ikke har interesse for ret mange mennesker. Til gengæld vil det have stor interesse for dem, vi så laver det for”, siger Uffe Gardel til Journalisten.

Foruden Uffe Gardel består holdet bag Tysklandheute af Poul Scheuer, tidligere journalist på Børsen og erhvervsredaktør på Berlingske, og Niels Bünemann, der er finanskommentator og kommunikationsrådgiver. I en pressemeddelelse skriver de:

"Tyskland er vor største samhandelspartner og væsentligste alliancepartner i EU. Efter Brexit vil denne position blive yderligere forstærket. Derfor er der brug for en kompetent leverandør af nyheder og analyser om tysk økonomi og politik."

Indtil videre er indholdet på Tysklandheute.dk gratis, men i fremtiden vil en del af sitet være forbeholdt abonnenter. Tysklandheute udkommer dagligt.