Kulturmødet på Mors lukker op

Kulturmødet på Mors har fundet sted siden 2014

Tilføjet 24. aug 2017 - 09:36
Del nyheden

”Vi er ét land og ét folk, og det er kulturen, der binder os sammen”, siger kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA) til Jyllands-Posten forud for årets Kulturmødet på Mors, der har temaet ”At lukke op”.

I de kommende tre døgn vil politikere, kulturpersonligheder og et stort antal danskere slå sig ned på Mors og debattere, hvordan kulturen og kunsten kan bruges til, at mennesker åbner øjne og sind for nye erkendelser og blive bedre til at lytte til hinanden, både mennesker, nationer og brancher, lyder det fra Kulturmødet på Mors.

Også Grænseforeningen vil være til stede på Kulturmødet på Mors. Jørgen Bruun Christensen, der er formand for Grænseforeningen Thy og Mors og 1. næstformand i Grænseforeningen, glæder sig til at tage imod mange danskere i Grænseforeningens telt.

”Kulturmødets slogan ”At lukke op” flugter rigtig fint med Grænseforeningens slogan: ”For en åben danskhed”. Grænseforeningen lukker op til det danske mindretal, men også til andre mindretal, som for eksempel det tyske mindretal i Sønderjylland, og vi lukker også op til andre minoriteter”, siger Jørgen Bruun Christensen.

Gunvor Vestergaard, der er projektleder i Grænseforeningen, vil også være til stede på Mors, og det samme vil Grænseforeningens Kulturmødeambassadør. De vil bl.a. benytte lejligheden til at indsamle underskrifter til det europæiske borgerinitiativ, Minority Safe Pack, der vil fremme mindretalsrettigheder i EU.

Jørgen Bruun Christensen, der selv bor i Tødsø ved Nykøbing, glæder sig også over, at Kulturmødet på Mors sætter fokus på hans egen ø.

”Der kommer jo gæster fra nær og fjern, og de bosætter sig rundt omkring på Mors og lærer øen og dens beboere at kende. Det er herligt, at danskerne opdager, at Mors er et godt og flot sted, og at der også kan arrangeres noget enestående uden for de store byer”, siger han.

Blandt deltagerne på Kulturmødet Mors vil bl.a. være tidligere kulturminister Bertel Haarder, tv-vært Clement Kjærsgaard, forfatter Hassan Preisler, forfatter Jens Christian Grøndahl, direktør for Det Kongelige Teater Morten Hesseldahl og kulturchef Ane Cortzen.

Programmet for Kulturmødet Mors 2017 kan hentes via dette link:

http://kulturmoedet.dk/kulturmoede-program-2017.aspx#0?end=15