Ringridning foregår på cykel på Vesterbro

Katrine vandt præmien for bedste pytning af cyklen ved årets Vesterbro Ringridning i Enghaveparken. Foto: @vesterbroringridning/Instagram

Tilføjet 31. aug 2017 - 10:51
Del nyheden

I lørdags løb Vesterbro Ringridning af stablen for femte år i træk. Konkurrencen, hvor der rides på pyntede cykler i stedet for på heste, er ved at blive et tilløbsstykke for sønderjyder og andre interesserede.

Efter fire år i Gråstensgade blev Vesterbro Ringridning i år for første gang holdt i Enghaveparken. Besøgstallet er henover årene vokset så meget, at arrangementet ikke længere kunne holdes i den smalle gade, hvor det har fundet sted siden 2013. Enghaveparken blev til formålet omdannet til en ringriderplads med ringriderbane, ringriderpøler, øltelt og tombola.

Andreas Carstensen, der oprindelig er fra Hellevad, har været med alle fem år og har vundet ringriderkonkurrencen på cykel både i år og sidste år.

”Det her er verdensmesterskab i ringridning, når vi er udenfor Sønderjylland. At vinde ringridning i København – en sønderjysk disciplin – det er en kæmpe stor ære”, siger han til TV Syd.

Som vinder får Andreas Carstensen sit navn indgraveret i en pokal. Derudover er der præmier, sponseret af sønderjyske virksomheder.

I år deltog 50 farverige cykler, herunder også tandemcykler, og der blev også givet en pris for bedste pyntning af cyklen. Den blev vundet af Katrine, der var klædt ud som hest, mens hun havde trukket et ringriderkostume henover sin cykel.

Bag arrangementet står foreningen Vesterbro Ringridning, der blev grundlagt i 2013 af unge sønderjyder i København og afholder cykelringridning hvert år en lørdag i august.

Philip Frank, der er en af arrangørerne, og har været konferencier ved årets ringridning, er meget tilfreds med arrangementet i år. 

”Det har været en galt glant dag. […] Jeg kan ikke sætte en finger på noget”, siger han til TV Syd på klingende sønderjysk.

Datoen for næste års Vesterbro Ringridning er endnu ikke fastsat.

Tidligere er der blevet afholdt cykelringridning på blandt andet Landbohøjskolen på Frederiksberg.