Mød Grænseforeningen på Ungdommens Folkemøde

Ungdommens Folkemøde er Danmarks største demokratifestival for unge, der i år løber af stablen for andet år i træk. Foto: Ungdommens Folkemøde

Tilføjet 04. sep 2017 - 14:11
Del nyheden

Er nationalfølelse vigtig i en global verden? Hvornår er man egentlig dansk? Og kan man være mere eller mindre dansk? Disse og andre spørgsmål lægger op til debat, når Grænseforeningens unge fra torsdag inviterer indenfor i eget telt på Ungdommens Folkemøde 2017 i Søndermarken på Frederiksberg.

Den 7. og 8. september bliver Ungdommens Folkemøde, der er Danmarks største demokratifestival, afholdt for andet år i træk. Pædagogisk konsulent i Grænseforeningen Gunvor Vestergaard ser frem til, at Grænseforeningens unge Elevambassadører og Kulturmødeambassadører samt Grænseforeningen Ungdom igen deltager.

”Ungdommens Folkemøde skaber en fantastisk ramme for mødet mellem unge, hvor der bliver givet plads til samfundsrelevante debatter. Samtidig er det en god mulighed for Grænseforeningen at vise vores unge dialogkorps frem”, siger Gunvor Vestergaard.

Det er netop meningen med Ungdommens Folkemøde at trække unge ind i den demokratiske debat, siger folkemødets medstifter og talsperson Olav Hesseldahl.

”Vi oplever et stadig større behov for Ungdommens Folkemøde. Deltagerne kan opleve beslutningstagere helt tæt på, møde andre unge og alt i alt give den danske ungdom en demokratisk vitaminindsprøjtning”, siger han.

Ungdommens Folkemøde forventer at 30.000 unge besøger Søndermarken i de to dage, demokratifestivallen varer. I alt deltager 100 organisationer i 72 telte.

Find Grænseforeningens unge på teltplads B18, og deltag i debatter og workshops om blandt andet mindretal, EU, fordomme og danskhed.

Se et kort over Ungdommens Folkemøde her.