Anni Matthiesen er ny formand for Sydslesvigudvalget

Anni Matthiesen er ny formand for Sydslesvigudvalget. Foto: Steen Brogaard/Folketinget

Tilføjet 07. sep 2017 - 10:05
Del nyheden

Kulturminister Mette Bock (LA) har udnævnt folketingsmedlem Anni Matthiesen (V) til ny formand for Folketingets Sydslesvigudvalg, der virker som bindeled mellem Folketinget og det danske mindretal i Sydslesvig.

Kulturministeren lægger i udnævnelsen særlig vægt på Anni Matthiesens kendskab til grænselandets forhold.

”Jeg ser meget frem til samarbejdet med Anni Matthiesen. Sydslesvigudvalget spiller en afgørende rolle i Danmarks støtte til mindretallet i Sydslesvig, og derfor er det vigtigt, at udvalget igen har fået en formand med kendskab til mindretallet og med stor veneration for det dansk-tyske grænseland. Der ligger mange store opgaver foran os, blandt andet planlægningen af fejringen af Genforeningsjubilæet i 2020. Her er jeg overbevist om, at Anni Matthiesen og udvalgets øvrige medlemmer bliver vigtige medspillere”, siger Mette Bock.

Anni Matthiesen afløser Kim Andersen (V), der den 1. september 2017 tiltrådte som generalkonsul i Flensborg.

”Jeg er meget glad for, at kulturministeren har peget på mig som ny formand. At bevare den tætte kontakt mellem det danske mindretal og Folketinget er en meget vigtig opgave. Jeg ser frem til samarbejdet med mine folketingskollegaer i udvalget og ikke mindst til at få lov til at arbejde tæt sammen med de danske foreninger og organisationer i Sydslesvig”, siger Anni Matthiesen

Anni Matthiesen er født 8. februar 1964 i Faaborg, og har været folketingsmedlem for Venstre i Sydjyllands Storkreds siden 15. september 2011. Foruden at være formand for Sydslesvigudvalget er Anni Matthiesen blandt andet medlem af Kontaktudvalget for det tyske mindretal.