Minority SafePack mangler 976.000 underskrifter

Borgerinitiativet Minority Safepack er startet af mindretalsorganisationen FUEN, og har til formål at sikre rettigheder til europæiske mindretal.

Tilføjet 25. okt 2017 - 11:25
Del nyheden

Siden 3. april, hvor borgerinitiativet Minority SafePack gik i gang, er der blevet indsamlet 24.460 underskrifter ud af den ene million, der skal indsamles inden fristen den 3. april 2018. Det tyske mindretal i Danmark forholder sig dog optimistisk.

”Vi satser på at få indsamlet 10.000 underskrifter inden skæringsdatoen”, siger tovholder for indsamlingen blandt det tyske mindretal Thore Naujeck til Flensborg Avis. Det tyske mindretal regner med at nå mindstemålet ved at igangsætte en række aktiviteter og medbringe tablets til alle deres arrangementer.

Mindretalsorganisationen FUEN samler underskrifter blandt EU's borgere til støtte for mindretalsrettigheder i EU. Indsamles der ikke en million underskrifter, er EU-kommissionen ikke forpligtet til at behandle borgerinitiativet.

I Danmark estimerer FUEN, at der er behov for 9.750 underskrifter som mindstemål. Det er det tyske mindretal, der er bannerfører for at indsamle underskrifterne i Danmark. Til dags dato er der indsamlet 808 underskrifter i Danmark. 

”Men Danmark er jo kun en lille dråbe i et stort hav. Det helt afgørende vil være, at store lande som for eksempel Tyskland kommer i sving”, siger Thore Naujeck til Flensborg Avis. I Tyskland er der blevet indsamlet 965 af de 72.000, landet har som mindstemål.

Det er dog ikke kun i Tyskland, at tendensen med mangel på underskrifter kan ses. I andre store lande som Spanien er der indsamlet 38 underskrifter ud af FUEN's estimerede 40.500. Ligesådan ser det ud i eksempelvis Frankrig, der har indsamlet 424 underskrifter ud af 55.500, landet har som mindstemål.

I Central- og Østeuropa går det væsentligt bedre. I Rumænien er der indsamlet 15.172 underskrifter ud af 24.000, der forventes. Ligeledes er der i Ungarn blevet indsamlet 3.271 underskrifter ud af de forventede 15.750.

Borgerinitiativet Minority SafePack kan støttes med en underskrift her.